enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:40 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:00 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
10:57 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
10:03 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
09:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:57 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
07:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
07:29 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
07:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
07:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
07:11 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
07:02 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
22:09 Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı
22:02 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
21:54 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
21:47 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
21:14 Srebrenitsa Soykırımı, Milliyetçilik ve Uluslararası İnkar: Postyapısalcı Bir Değerlendirme
12:04 Bursa’nın Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, İnegöl Belediyesi’nden tam destek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD istihbarat raporu: Ukrayna savaşında 315 bin Rus askeri öldü ya da yaralandı

ABD istihbarat raporu: Ukrayna savaşında 315 bin Rus askeri öldü ya da yaralandı
14.12.2023
A+
A-

Rus yetkililer, Batı’nın savaştaki Rus kayıp sayısına ilişkin tahminlerinin büyük ölçüde abartılı olduğunu ve Ukrayna’nın kayıplarını neredeyse her zaman düşük gösterdiğini savunuyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiTÜHA Haber’den KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘un EuroNews’ten aktardığı haberinde, Gizliliği kaldırılan bir ABD istihbarat raporuna göre Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana 315 bin Rus askeri hayatını kaybetti ya da yaralandı. Bu, savaşın Rusya’ya sahip olduğu personelin yaklaşık yüzde 90’ına mal olduğuna işaret ediyor.

Reuters’e konuşan isimsiz bir kaynak, raporda ayrıca Moskova’nın personel ve zırhlı araç kayıplarının Rusya’nın askeri modernizasyonunu 18 yıl geciktirdiğinin değerlendirildiğini aktardı.

Rus yetkililer, Batı’nın savaştaki Rus kayıp sayısına ilişkin tahminlerinin büyük ölçüde abartılı olduğunu ve Ukrayna’nın kayıplarını neredeyse her zaman düşük gösterdiğini söyledi.

Kaynak, yakın zamanda gizliliği kaldırılan ABD istihbarat raporunda, Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik tam kapsamlı işgaline 360 bin personel ile başladığının değerlendirildiğini dile getirdi.

Rapora göre o zamandan bu yana 315 bin Rus askerinin, yani savaşın başındaki toplam askerin yaklaşık yüzde 87’si öldürüldü veya yaralandı.

Değerlendirmede, “Kayıpların boyutu Rusya’yı savaşma kabiliyetini sürdürmek için olağanüstü önlemler almaya zorladı. Rusya 2022’nin sonlarında 300 bin kişilik kısmi seferberlik ilan etti ve hükümlüler ile yaşlı sivillerin askere alınmasına izin verecek şekilde standartları gevşetti,” ifadeleri yer aldı.

Kaynak, Rus ordusunun savaşa 3 bin 100 tankla başladığını, 2 bin 200 tankını kaybettiğini ve açığı 1970’lerde üretilen T62 tanklarıyla “doldurmak” zorunda kaldığını ve savaş alanında yalnızca 1.300 tank bıraktığını belirtti.

Kiev, kayıplarını devlet sırrı olarak ele alıyor ve yetkililer rakamın açıklanmasının savaş çabalarına zarar verebileceğini söylüyor. New York Times ağustos ayındaki bir haberinde ABD’li yetkililerin Ukrayna’daki ölü sayısının 70 bine yakın olduğunu düşündüğü belirtilmişti.

Resim

Gazeteci* Daria KALENİUK

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir. Daria, Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna’ya karşı başlattığı büyük çaplı savaşın ardından, diğer YGL’lerle birlikte, merkezi Polonya’da bulunan Uluslararası Ukrayna Zaferi Merkezi’ni kurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.