enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:07 Vakıflar Genel Müdürlüğünce, “Vakıf Başkanları İftar Buluşması” programı Ankara’da düzenlendi.
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 23 yılda yaptığımız atılımla özellikle insansız teknolojilerde önemli bir seviyeye eriştik””
00:06 Gazeteci İlhan KARAÇAY: İftar sofralarını eleştirmem büyük yankı yaptı
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
00:05 Milli motosikletçi Razgatlıoğlu, 27 Şubat’ta Tayland’da MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu
00:05 Akif Çağatay Kılıç, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:04 Mavi Vatan’a yeni güç: SANCAR SİDA
00:03 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:02 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:01 Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, “Başkan Donald Trump’ın İran konusundaki önceliği diplomasi”
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecini ilmek ilmek dokuyoruz
00:20 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:14 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:13 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:12 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:11 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD Husiler’i Terör Listesinden Çıkarıyor

ABD Husiler’i Terör Listesinden Çıkarıyor
15.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Yemen’deki Husi hareketini 16 Şubat itibariyle yabancı terör örgütleri listesinden çıkaracaklarını açıkladı.

Blinken yaptığı yazılı açıklamada, bu kararın Yemen’de vahim boyutlardaki insani durum nedeniyle alındığını bildirdi.

Eski Başkan Donald Trump yönetimi, görevini yeni yönetime devretmesine çok az bir süre kala Husiler’i terör listesine almıştı. Bu karar, Yemen halkı için kritik önem taşıyan yardımların ulaştırılmasının tehlikeye girdiği endişelerini dile getiren insani yardım kuruluşları başta olmak üzere bazı çevrelerden tepki görmüştü.

Blinken açıklamasında, “Birleşmiş Milletler, insani yardım kuruluşları, Kongre’nin partiler üstü üyeleri ve diğer bazı çevrelerin, bu grubu terör listesine almanın Yemenliler’in gıda ve yakıt gibi temel ihtiyaçlara erişimine yıkıcı etki yapabileceği yönündeki uyarılarına kulak verdik” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı, Husiler’in terör listesinden çıkarılmasının, ilgili ABD politikalarının, dünyanın en kötü insani krizi olarak görülen bu durumdan acı çekenlere yardımların ulaştırılmasını engellememesini amaçladığını vurguladı. Blinken, “Yemen’deki insani krizi hafifletmeye odaklanarak, Yemenli tarafların da aynı şekilde diyaloga geçmeye odaklanacaklarını umuyoruz” dedi.

ABD’nin bu açıklaması, Husiler’in Suudi Arabistan’daki bazı sivil hedeflere düzenlediği bir dizi saldırıdan sonra geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı hafta içinde bu saldırıları kınamıştı.

Blinken açıklamasında, Husi liderler Abdülmelik El Husi, Abdülhalik Bedreddin El Husi ve Abdullah Yahya El Hekim’i yaptırım listesinde tutmaya devam edeceklerini de belirtti.

ABD’nin Husiler’in saldırganlığı ve zarar verici eylemleri karşısında tetikte olmaya devam edeceğinin altını çizen Blinken, savaşın sona erdirilmesi için BM ve diğer taraflarla birlikte ABD’nin de çabalarını arttıracağını kaydetti ve bu ihtilafın askeri bir çözümü olmadığı yönündeki görüşlerini yineledi.

Yemen’de İran’ın desteklediği Husi milislerle Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyon tarafından desteklenen ve uluslararası toplumca tanınan hükümet arasındaki savaş devam ediyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.