enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:30 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:28 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:26 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:26 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:23 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:12 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:11 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:07 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:01 Bakan Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
07:00 ‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları arasına katıldı
00:03 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:02 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:02 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:01 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
00:01 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB üyesi 5 Akdeniz ülkesi bu yıl 150 bin göçmen bekliyor

AB üyesi 5 Akdeniz ülkesi bu yıl 150 bin göçmen bekliyor
07.06.2022
A+
A-

ROMA – TÜHA HABER / Ukrayna savaşı gıda tedarik zincirinde aksamaya neden olurken, Afrika ve Orta Doğu’dan gelebilecek göç dalgası Avrupa Birliği üyesi 5 Akdeniz ülkesinde endişeye neden oldu. 

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin ‘AP, AA’ kaynaklı haberine göre, Geçtiğimiz hafta İtalya’da bir araya gelen beş ülkenin içişleri bakanları bu yıl 150 bin göçmen beklediklerini açıklamıştı.  

AB üyesi 5 Akdeniz ülkesi İtalya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Yunanistan, Malta ve İspanya’nın içişleri bakanları, Venedik’te iki gün süren görüşmeler sonunda Afrika’dan gelebilecek olası mülteci dalgası endişesiyle, AB’nin göçmenlere yönelik “gönüllü” dayanışma politikasına son verilmesi ve mültecilerden kaynaklanan yükün yeniden dağıtılması çağrısında bulunuldu.

Beş üye ülke bu yıl için yaklaşık 150 bin göçmen beklendiğini aktardı. Göç konusunda güçlü ve ortak bir AB politikasına ihtiyaç olduğunu belirtildi.

Ayrıca Ukrayna’daki savaş nedeniyle tahıl ihracatının bloke edilmesi ve AB’nin, üyeleri arasında göçmen kaynaklı oluşan yükün yeniden dağıtılması için yeterli bir mekanizma geliştirmesi gerektiği bildirildi.

Göç konusunda daha fazla yasal yola ihtiyaç olduğuna dikkati çekilerek, kaçakçıların Avrupa’da kimin yaşayacağına karar vermesine izin verilmeyecek.

Birleşmiş Milletler’e göre bu beş ülkeye geçen yıl 123 binden fazla mülteci gitti, yılın ilk beş ayında ise bu sayı 36 bin olarak kayıtlara geçti.

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.