enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
07:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
07:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
07:35 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
07:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
07:30 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
07:24 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
07:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
07:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
07:09 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
07:03 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
07:33 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
07:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
00:50 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:21 Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının başlama saati, A Milli Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025’teki final maçı dolayısıyla saat 19.00’a alındı.
22:04 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
21:51 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
21:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepki göstererek, “Muhalefet, karalama siyaseti yapmaya devam ediyor.
19:43 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
09:50 Dünyanın en büyük Türk Pazarı’nı Hollanda’da kurarak tarihe geçen Bart Van Kampen hayata veda etti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB, Türkiye’ye yönelik ‘zamansız’ yaptırımların tehlikeli sonuçlar doğuracağını düşünüyor

AB, Türkiye’ye yönelik ‘zamansız’ yaptırımların tehlikeli sonuçlar doğuracağını düşünüyor
21.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği (AB) Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in danışmanı Daniela Schwarzer, Doğu Akdeniz’deki kriz yüzünden AB’nin Türkiye’ye yaptırım uygulamada aceleci davranmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

Aynı zamanda Almanya Dış İlişkiler Konseyi Direktörü görevini yürüten Schwarzer, Yunan basınına verdiği özel demeçte, Türkiye’ye karşı yaptırımların erken uygulanması tehlikesinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ve arabuluculuk çabalarına bir şans daha verilmesi gerektiğini savundu.

Yaptırım konusunun bir çok açıdan “karmaşık” olduğunu ifade eden Schwarzer, olası yaptırımların gerekip gerekmediği, ne ölçüde, hangi şartlar altında ve hangi şartlar altında kaldırılmaları gerektiği sorularının yanıtlarının kolay olmadığı görüşünü dile getirdi.

Alman uzman, AB’nin şu aşamada Türkiye’ye karşı geniş çaplı ve kapsamlı bir yaptırım aşamasında olmadığını söyledi.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunu “oldukça karmaşık” olarak niteleyen Schwarzer, Ankara’ya gerginliği azaltma yönünde adımlar atması halinde AB’nin bunu net bir diyalog önerisiyle dengelemesi gerektiğini söyledi.

AB’de krizi yönetmek için doğru araçlar konusunda anlaşmazlık var

Alman uzman, AB içinde büyük ölçüde sorunun ortak analizinin yapıldığını ancak krizi yönetmek için doğru araçlar konusunda anlaşmazlıkların bulunduğu belirtti.

Türkiye’nin askeri gücünü kullanarak bölgedeki etkisini artırma girişimini AB’nin ciddiye alması gerektiğini kaydeden Schwarzer, bununla birlikte, Türkiye’nin göç politikası konusunda AB’nin önemli bir ortağı olduğunu ve Ankara ile Brüksel arasında güçlü ekonomik ilişkiler bulunduğunu kaydetti.

Schwarzer, Almanya’daki Türk nüfusuna da atıfta bulunarak, bu konunun iç politikada Berlin için önemli bir unsur olduğunu hatırlattı.

AB’nin Kuzey Afrika Ortadoğu’da şu ana kadar pasif bir tutum izlediğini ve ABD’nin giderek istikrarsızlaşan bu bölgelerden çekilmesiyle güç boşluğunu Rusya ve Türkiye’nin doldurmaya çalıştığını kaydeden Schwarzer, Fransa’nın Doğu Akdeniz’de tarihsel bağlantıları ve Almanya kadar Türkiye’ye yakın olmaması yüzünden bölgede askeri gücünü göstermeye daha fazla yatkın olduğu görüşünü dile getirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.