enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:35 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:34 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
00:32 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:23 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:20 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
12:27 Anlaşma istemeyen kim?
00:52 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı…
00:51 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:50 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
00:38 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:30 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:30 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:28 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:22 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:21 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:08 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Savcılığı görevine başladı

AB Savcılığı görevine başladı
02.06.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği Savcılığı, 1 Haziran itibariye görevine başladı. Başsavcı Laura Codruta Kövesi yönetimindeki kurum, AB bütçesine zarar veren ekonomik ve mali suçları takip edecek. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ET,HS)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB) içinde ulusal sınırları aşan ve AB bütçesini zarara uğratan suçlardan sorumlu AB Savcılığı kurumu görevine başladı. Başsavcı olarak söz konusu kurumun başına getirilen Romanyalı hukukçu Laura Codruta Kövesi, göreve başlamasını “tarihi bir an” olarak nitelendirerek  kurumun üye ülkelerde emsalsiz bir soruşturma yetkisine sahip olduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği Başsavcısı Laura Codruta Kövesi

Avrupa Birliği Başsavcısı Laura Codruta Kövesi

AB Komisyonu’nun Adaletten Sorumlu Üyesi Didier Reynders de AB Savcılığı’nın en önemli görevlerinden birinin, 750 milyar euro hacmindeki AB korona yardım fonunu korumak olacağını ifade etti.

Merkezi Lüksemburg’ta olan AB Savcılığı yolsuzluk, kara para aklama, sübvansiyon hilesi ve zimmete para geçirme gibi suçların takibinden sorumlu olacak. Ayrıca ulusal sınırları aşan katma değer vergisi yolsuzluğu ile mücadelede bu kurumun yetki alanına dahil edildi. Savcılık, bu bağlamda ulusal düzeyde soruşturma yürütebilecek, tutuklama kararı başvurusunda bulunabilecek ve dava açabilecek.

“Demokratik toplum için en sık karşılaşılan tehlike”

AB Savcılığının bu yetkileri ile benzersiz bir kurum olduğunu ifade eden Başsavcı Kövesi, Savcılığın “AB’deki hukuk devleti ilkesinin savunulması adına en keskin araç” olduğunu dile getirdi. Daha önce ülkesi Romanya’da yolsuzlukla mücadele eden Kövesi, AB Savcılığı’nın her yıl binlerce dava ile ilgili karar alacağını, zira ekonomi ve mali alandaki suçların, “her demokratik toplum için en sık karşılaşılan tehlike” olduğunu belirtti.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova da sadece 2019 yılında Birlik bütçesinin çeşitli suçlarla 460 milyon euro zarara uğratıldığını bildirdi.

Öte yandan 1 Haziran itibariyle göreve başlayan AB Savcılığı, 27 Birlik üyesinden beşinde yetkili olamayacak. Danimarka, İrlanda, Polonya, İsveç ve Macaristan, söz konusu kurumun kendi sınırları içinde yetki sahibi olmasını kabul etmedi. Didier Reynders, Lüksemburg’ta yaptığı açıklamada, AB bütçesinin tüm üye ülkeleri ilgilendirdiğini ve bu sebeple, söz konusu oluşuma tüm ülkelerin katılmasını ümit ettiğini belirtti.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.turkuazhaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.