enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:36 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki faaliyetlerinden endişeli

AB, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki faaliyetlerinden endişeli
13.11.2021
A+
A-

BRÜKSEL-TÜHA HABER /  Avrupa Birliği (AB) yönetimi, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri faaliyetleri hakkında elde ettikleri bilgilerin endişe verici olduğunu bildirdi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı haberine göre, AB Komisyonu sözcülerinden Peter Stano, günlük basın toplantısında, “Rusya’nın Ukrayna yakınlarında askeri yığınağını artırdığı ve ABD’nin Ukrayna’nın doğusunun işgal edilme ihtimali bulunduğuna yönelik değerlendirmesini AB’nin paylaşıp paylaşmadığı” sorusunu yanıtladı.

AB’nin Ukrayna’nın komşusu olduğunu ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Stano, Rusya’nın bahar aylarında yasa dışı ilhak ettiği Kırım ile Ukrayna sınırında askeri yığınak yapmasının, nisan ayında AB dışişleri bakanlarının bu konuda özel yaptığı toplantıda da konuşulduğunu hatırlattı.

“O zamandan beri AB olarak Ukrayna’nın direncini nasıl güçlendirebileceğimize bakıyoruz.” diyen Stano, şunları söyledi:

“Durumu izlemeye devam ediyoruz. Şu ana kadar topladığımız bilgiler endişe verici. ABD ve İngiltere gibi ortaklarımızla durumu ve olayların nasıl gelişebileceğini görüşüyoruz. Gelişmeler karşısında bu ortaklarımızla gerektiğinde atabileceğimiz adımlara bakıyoruz.”

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile ABD Başkanı Joe Biden’ın Washington’da bu hafta yaptıkları görüşmede Ukrayna konusunun da görüşüldüğü ve bu ülkenin toprak bütünlüğü ile egemenliğine destek vurgusu yapıldığı bildirilmişti.

AB ülkelerinin dışişleri bakanları ile savunma bakanlarının gelecek hafta yapacakları iki ayrı toplantıda Rusya’nın Ukrayna yakınlarındaki faaliyetlerinin gündeme gelmesi bekleniyor.

Rusya, 6 Nisan’da Rus ordusunun savaşa hazırlık durumuna ilişkin denetimlere başlandığını, çeşitli bölgelerde taktik tatbikatlar yapılacağını duyurmuştu.

Bunun ardından Rusya’nın Kırım ve Ukrayna sınırında askeri yığınak yaptığı bildirilmiş, gönderilen Rus askeri sayısının 100 binden fazla olduğu belirtilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı, 22 Nisan’da ülkenin güney ve batı askeri bölgelerindeki birliklerin tatbikatlarının sona erdiğini ve askerlerin geri çekileceğini açıklamıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Kasım 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.