enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB: “Lukaşenko’yu Belarus Devlet Başkanı Olarak Tanımıyoruz”

AB: “Lukaşenko’yu Belarus Devlet Başkanı Olarak Tanımıyoruz”
25.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan seçimlerle ilgili tartışmalar devam ederken, Çarşamba günü yapılan yemin töreni sonrasında Avrupa Birliği, Aleksander Lukaşenko’yu devlet başkanı olarak tanımadığını açıkladı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, 1994 yılından bu yana Belarus’u yöneten Aleksander Lukaşenko, Çarşamba günü yemin ederek yeniden göreve başlamıştı. Lukaşenko, tartışmalı sonuçlara göre son seçimlerde yüzde 80 oy alarak yeniden devlet başkanı seçilmişti.

AB’nin 27 üyesinin imzası bulunan açıklamada, “Aleksander Lukaşenko tarafından kabul edildiği belirtilen yeni başkanlık yetkisinin demokratik bir meşruiyeti yoktur. Bu göreve başlaması, Belarus halkının geniş bir kesiminin istekleriyle çelişmektedir. Bu durum, Belarus’taki siyasi krizi daha da derinleştirmektedir” denildi.

Belarus’un en büyük finansal destekçisi durumundaki Avrupa Birliği ayrıca bu ülkeyle ilişkilerin de yeniden gözden geçirileceğini belirtti. Bu durumda Birliğin Lukaşenko hükümetine doğrudan mali yardımları kesmesi gündeme gelebilir.

Seçimler öncesinde AB, Belarus’ta ülkede devam eden projeler nedeniyle 135 milyon Euro, ayrıca Corona virüsü salgınıyla mücadele için de 53 milyon Euro destek vereceğini açıklamıştı.

Muhalefet lideri Sviatlana Tsikhanouskaya, Pazartesi günü Brüksel’de AB Dışişleri Bakanları’yla biraraya gelmiş ve hükümeti aradan çıkararak hastanelere ve doktorlara nasıl mali yardım aktarılabileceği konusunu görüşmüştü.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.