enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
05:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Liderler Zirvesi Belarus’un “uçak indirme” skandalı ile başladı

AB Liderler Zirvesi Belarus’un “uçak indirme” skandalı ile başladı
25.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği Zirvesi, gündeme son anda eklenen Belarus’un “uçak indirme” skandalı ile başladı. “Belarus ve Rusya gündemlerinin gizliliği” dolayısıyla görüşmelere elektronik cihaz alınmadı. Liderler Zirve öncesinde Belarus’a ciddi tepki gösterdi.

Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, aylar sonra ilk kez Brüksel’de yüz yüze toplandı. Zirve, gündeme son anda eklenen Belarus’un uçak skandalı ile başladı.

Liderlerin Zirve’ye girerken yaptıkları açıklamalar Belarus’a yönelik tepkilerin şiddetini de ortaya koydu.

“Sivillerin hayatı tehlikeye atılmıştır”

Konsey Başkanı Charles Michel, Belarus’ta yaşanan olayı “bir skandal” olarak niteledi. Michel, “Sivillerin hayatı tehlikeye atılmıştır. Bu, uluslararası güvenliğe ve sivil havacılığa tehdittir” dedi.

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ise uçağın indirilmesinin “korsanlık” olduğunu söyledi. Von der Leyen, Belaruslu bazı kişilere yaptırım uygulanacağını açıkladı.

“Olay kabul edilemez”

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Belarus’un eşi benzeri görülmemiş bir eylemde bulunduğunu vurguladı, olayın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Konsey Başkanı Michel, Belarus ve Rusya konulu görüşmelerin gizliliği nedeniyle bu oturumların elektronik cihazlar olmadan yapılmasını istedi.

Basına sızan taslak sonuç metninde Belarus’un hileyle sivil bir uçağı indirmesinin ve uçaktaki muhalif bir gazetecinin gözaltına alınmasının acilen soruşturulması isteniyor.

Yaptırımlar kapsamında Belarus’un milli havayolu şirketi Belavia’nın AB ülkelerine uçuşlarının yasaklanması, AB hava sahasının bu şirkete kapatılması, AB’nin havayolu şirketlerinin Belarus hava sahasını kullanmamaları için çağrıda bulunulması gibi adımların atılabileceği tahmin ediliyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.