enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB içinde en çok iltica başvurusu Almanya’ya yapıldı

AB içinde en çok iltica başvurusu Almanya’ya yapıldı
25.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Bu yıl AB içinde en çok iltica başvurusu Almanya ve Fransa’ya, en az başvuru ise Estonya ve Macaristan’a yapıldı.

Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre bu yılın başından beri Avrupa Birliği (AB) genelinde en çok Almanya’ya iltica başvurusu yapıldı.

Gazete, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Avrupa’ya göçle ilgili son durumu durumu ele alan raporuna dayandırırak verdiği haberde, 1 Ocak-3 Nisan 2021 tarihleri arasında Almanya’ya 26 bin 240 iltica başvurusunda bulunulduğunu yazdı. Bu raporda AB İltica Destek Ofisi’nin (EASO) şimdiye dek açıklanmayan rakamlarının aldığı belirtildi.

Almanya’ya yapılan iltica başvurularda Suriye’den gelenler yüzde 41 ile başı çekiyor. Suriye’den gelenleri yüzde 14’le Afganistan ve yüzde 7 ile de Irak’tan gelenler izliyor.

AB genelinde iltica başvurularında Almanya’yı ikinci sırada 20 bin 477 başvuru ile Fransa, 13 bin 34 başvuru ile İspanya takip ediyor. Listede en az başvuru alan ülkeler ise 11 başvuru ile Estonya ve sekiz başvuru ile Macaristan.

Avrupa genelinde 3 Nisan’a dek Birlik üyesi ülkelerle İsviçre ve Norveç’e yapılan iltica başvurularının sayısı 102 bin 674. Bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre üçte bir gerilediği kaydedildi. Nedeninin ise pandemi olduğu belirtiliyor.

Türkiye’den geçişler

Welt am Sonntag‘ın yer verdiği AB raporuna göre pandemi Türkiye’den AB’ye yasa dışı yollardan gelenlerin sayısının da gerilemesine neden oldu. Rapora göre Türkiye’den AB’ye Nisan ortasına kadar 2 bin 368 yasa dışı geçiş yapıldı. Bu rakam geçen yıl aynı döneme göre yüzde 74 az. Türkiye’den AB’ye yasa dışı geçişlerde en çok gidilen AB ülkesi bin 822 vaka ile Yunanistan. Yunanistan’ı 477 vaka ile İtalya ve 99 vaka ile Bulgaristan takip ediyor.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.