enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:29 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:59 KGK: Basın özgürlüğü; sorumsuzluk, ahlaki çöküş ve kamuoyunu yanıltma özgürlüğü değildir
00:51 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
00:43 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Büyükşehir, en güzel şarkılarla 2025’i uğurladı..
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:16 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG belli faaliyetlerini İsrail ile koordinasyon içinde yürütüyor”
00:13 ‘İş Operasyonları’ kategorisinde 2025 Hackett İnovasyon Ödülleri
00:11 Terör örgütü katil İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde saldırılar gece-gündüz devam ediyor…
00:09 Türkiye’nin İlk ve Tek Uluslararası Mücevher Fuarı’na Ziyaretçi Kayıtları Başladı…
00:02 Zayıflama iğnelerini bırakanlar neler yaşıyor?
00:02 Hollanda’da koalisyon krizi olur ve dışarıdan bir başbakan aranırsa, aranan kesinlikle Günay Uslu olur…
00:01 MİT’ten yurt dışında DEAŞ operasyonu: İntihar eylemcisi yakalandı
00:01 CHP Jön Türk, Meşrutiyet, Milli Mücadele Birikiminin Sahibi mi Hasmı mı? -II-
11:26 Petrolde Venezuela gerilimi: Arz endişesi fiyatları yükseltti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB Güney Afrika’dan seyahatleri durdurdu

AB Güney Afrika’dan seyahatleri durdurdu
27.11.2021
A+
A-

CENEVRE-TÜHA HABER / Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Güney Afrika’da görülen yeni koronavirüs varyantı nedeniyle Güney Afrika ve çevresindeki ülkelerden seyahati geçici olarak durdurdu. İsrail de Afrika kıtasından seyahatlere yasak getirdi.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Güney Afrika’da çok sayıda mutasyona uğradığı belirtilen ve bu nedenle bulaş riskinin yüksek olmasından endişe edilen “B.1.1.529”  kodlu yeni tür koronavirüs, dünyayı alarma geçirdi. Çok sayıda ülke art arda seyahat kısıtlaması kararı alırken, Avrupa Birliği’ne (AB) üye 27 ülke de yeni koronavirüs varyantı nedeniyle Güney Afrika ve çevresindeki yedi ülkeden hava yoluyla seyahati geçici olarak durdurdu.

AB’nin dönem başkanı Slovenya tarafından yapılan açıklamada sağlık uzmanlarından oluşan bir kurulun, “acil durum frenini harekete geçirme konusunda anlaştığı ve Afrika’nın güneyinden Avrupa’ya tüm seyahatlere geçici olarak kısıtlama uygulamaya karar verdiklerini” açıkladı.

Karar, AB Komisyonu’nun Güney Afrika’daki varyant  nedeniyle Birlik üyelerine Güney Afrika’dan uçuşların sınırlandırılmasını tavsiye etmesinden birkaç saat geçtikten sonra geldi. Diplomatik kaynaklar söz konusu karardan etkilenen ülkelerin Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya ve Esvatini olduğunu belirtti.

Jens SpahnAlmanya da önlemleri artırıyor

Almanya  Sağlık Bakanlığı da, Güney Afrika’nın “virüs varyantı” kategorisine dahil edildiğini duyurdu. Uygulamanın Cumartesi gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceğini kaydeden Sağlık Bakanı Jens Spahn, Güney Afrika’dan havayolu şirketlerinin sadece Alman vatandaşlarının Almanya’ya dönüşü için uçacağını, ayrıca Güney Afrika’dan dönenlerin tam aşılı olsalar da 14 gün karantinaya girmeleri gerektiğini kaydetti.

Spahn, gerekmesi halinde komşu ülkelerden de uçuşlara sınırlama getirilebileceğine işaret etti.

AB’nin ilk vakası Belçika’da

Belçika AB ülkeleri arasında Güney Afrika’da görülen yeni koronavirüs varyantının tespit edildiği ilk ülke oldu. Danimarka bütün Covid-19 dizilimlerini gözden geçirdiğini ve yeni mutasyona rastlanmadığını açıkladı.

İngiltere de yeni varyant nedeniyle Güney Afrika ile birlikte Lesotho, Botsvana, Zimbabve, Esvatini ve Namibya’dan uçuşları sınırlandırdı.

İsrail’de ilk yeni tür vaka

Güney Afrika, Lesoto, Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Namibya ve Esvatini’yi “kırmızı ülkeler” listesine alan İsrail ise yasağın kapsamını genişleterek Afrika kıtasının neredeyse tamamından İsrail’e seyahat yasağı koydu. İsraillilerin de bu ülkelere gitmesi yasaklandı. Bu arada İsrail’de yeni tür varyantı taşıyan ilk vaka da tespit edildi. Söz konusu kişinin Malavi’den geldiği belirtilirken, olayla ilgili iki kişinin de karantinada olduğu kaydedildi. Yeni tür virüs İsrail ve Belçika haricinde şu ana dek Hong Kong ve Botsvana’da da görüldü.

EK Kaynaklar *dpa,AFP,Reuters

[TÜHA Haber Ajansı, 27 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.