enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:36 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliği, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:28 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) İstanbul ve Ankara’da 10 Ocak buluşmaları
00:24 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:19 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:16 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:13 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:10 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
07:36 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
06:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
06:16 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:37 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:20 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:07 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB ekonomisi Covid-19 ardından yaşanan duraklamadan çıktı, bir önceki çeyreğe oranla yüzde 2 büyüdü

AB ekonomisi Covid-19 ardından yaşanan duraklamadan çıktı, bir önceki çeyreğe oranla yüzde 2 büyüdü
02.08.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, bütün dünyayı etkileyen Covid-19 salgını için alınan tedbirlerle yaşanan duraklamadan çıktı ve bir önceki çeyreğe oranla yüzde 2 büyüdü.

Bununla birlikte euro para birimi kullanan ülkelerde ekonomik büyüme, salgın önceki seviyeden hala geride seyrediyor.

AB’nin resmi istatistik kurumu Eurostat, ikinci çeyrekte euro bölgesindeki ülkelerdeki ekonomik verileri bugün kamuoyu ile paylaştı.

Son verilen Covid-19 önlemlerini gevşetilmesiyle birlikte tüketicilerin tasarruflarını daha fazla para harcadığını ve büyük şirketlerin daha iyi performans sergilediğini ortaya koyuyor.

Eurostat verilerine göre, ilk çeyrekte yüzde 0,3 daralan AB ekonomisi, nisan ve haziran aylarını kapsayan ikinci çeyrekte beklentilerinde üstüne çıkarak yüzde 2 büyüdü.

Euro Bölgesi beklentinin üstüne çıktı

AB’de ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 1,5 büyüyeceği tahmini yapılmıştı.

AB’nin güneyinde yer alan ve Covid-19 salgınından daha fazla etkilenen üye ülkelerin ikinci çeyrekte daha iyi performans gösterdiği gözlendi.

Salgın sırasında 128 bin can kaybı yaşayan İtalya ekonomisi yüzde 2,7 büyürken, Portekiz yüzde 4,9 oranında artış kaydetti.

İkinci çeyrekte, ilk çeyreğe oranla yüzde 2,8 büyüme yakalayan İspanya’nın, salgın öncesi rakamlarına göre ekonomisinin yüzde 6,8 daraldığı görülüyor.

AB’nin en üçlü ekonomisine sahip olan ve ilk çeyrekte yüzde 2,1 daralan Alman ekonomisi, ikinci çeyreği yüzde 1,5 büyüme ile kapattı. Alman otomobil üreticileri, ikinci çeyrekte en fazla gelir sağlayan şirketler içinde yer aldı.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, toparlanmanın bir başka işareti olarak, bu yılki teslimatlar için beklentilerini yükseltti.

Bununla birlikte açıklanan veriler Euro Bölgesinin, ABD ve Çin’e oranla toparlanmasının daha yavaş olduğunu ortaya koyarken, salgın öncesine oranla ekonominin yüzde 3 oranında daralma yaşadığını ortaya koyuyor.

Eurostat verilerine göre, mayıs ayında yüzde 8 olan işsizlik oranı haziran ayında yüzde 7,7’ye indi. Enflasyon oranı ise haziran ayında yüzde 1,9 iken, temmuz ayında yüzde 2,2’ye çıktı.

Ek kaynaklar • AP

[TÜHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.