enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
13:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
00:30 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
00:28 Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu : “Terörsüz Türkiye” Bahanesiyle Bölücülük
00:26 FETÖ’nün kamu yapılanmalarına operasyon
00:26 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:23 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Bu sadece Kocaeli’nin değil, tüm bölgenin su felaketidir”
00:12 “Uluslararası Naat-ı Şerif Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu
00:11 İngiltere’den “Rusya” mesajı: Gerekirse savaşmaya hazır olmalıyız
00:07 İran’dan ABD’nin Venezuela kararına kınama
00:01 Bakan Kurum, “553 milyon ağacın kesilmesini önledik”
07:00 ‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları arasına katıldı
00:03 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:02 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:02 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:01 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
00:01 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AB altı ülkeyi artık “güvenli” görmüyor

AB altı ülkeyi artık “güvenli” görmüyor
10.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Avrupa Birliği; Japonya, Azerbaycan, Ermenistan, Sırbistan, Arnavutluk ve Brunei’yi “güvenli seyahat” listesinden çıkardı. Bu ülkelerden gelenler artık test ya da karantina gibi önlemlere tabi tutulabilecek. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,rtr,AFP/CÖ,HT)ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Birliği (AB), pandemide “güvenli” şekilde seyahat edilebilecek ülkeleri belirlediği listesini güncelledi.

AB Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, üye ülkelerin hükümetleri listeden Japonya, Azerbaycan, Ermenistan, Sırbistan, Arnavutluk ve Brunei’nin çıkarılması konusunda mutabakata vardı. Artık bu ülkeler pandemide uygulanan seyahat kısıtlamalarından muaf tutulmayacak. Uruguay’ın ise güvenli ülkeler arasına alınarak listeye eklendiği açıklandı.

Yapılan değişikliklerle AB’nin güvenli seyahat listesindeki ülke sayısı 12’ye indi. Listede şu an Avustralya, Bosna Hersek, Kanada, Ürdün, Yeni Zelanda, Katar, Moldova, Suudi Arabistan, Singapur, Güney Kore, Ukrayna ve Uruguay yer alıyor.

Deutschland Coronavirus - Reisende am Flughafen Berlin-Brandburg

Söz konusu liste, AB üyesi ülkeler için tavsiye niteliği taşıyor ve bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak birçok üye ülke pandemide şu ana kadar Brüksel’in tavsiyelerine uydu.

Almanya, AB’nin listesi güncellenmeden dört gün önce Japonya, Azerbaycan, Sırbistan ve Arnavutluk’u “yüksek riskli bölgeler” listesine eklemişti.

Listeden çıkarılan altı ülkedeki vaka sayılarında, Haziran ayına kıyasla belirgin bir artış gözlendi.

Söz konusu ülkelerin tamamında, Haziran’ın sonunda günlük ortalama 1 milyon kişide 40 vaka görülürken, son bir haftada bu sayı 100’ün üzerine çıktı. Sırbistan’da ise 600’e yaklaştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.