enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:26 İngiltere, Kanada ve Avustralya Filistin’i tanıdı
07:59 Peygamber Efendimiz (S.A.S)’in, ‘Öyle bir zaman gelecek ki, kişi, malını helâlden mi yoksa haramdan mı elde ettiğine bakmayacak!
07:43 Okyanusun dibindeki gizemli halkalar, ‘zehirli sırrı’ açığa çıkardı
07:40 Z kuşağı günümüz dünyası için ne düşünüyor, ne talep ediyor, neleri beğeniyor, neleri beğenmiyor?
07:23 AB, yeni yaptırımlarla Rus gazını, bankaları, kriptoları ve ‘gölge filoyu’ hedef alıyor
07:20 SPD Başkanı YILDIZ: Türkiye’de Etkili bir Su Yönetiminin Yol Haritasını açıkladı.
07:08 AB, Rus LNG’sine yönelik ilk yaptırımlarla tabuları yıkıyor
07:04 Belgrad’da askeri geçit töreni Sırbistan’ın dış politikası hakkında ne anlatıyor?
07:04 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Pazartesi günü BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını tekrar teyit etti.
07:00 Türkiye’de Tarım ve Teknoloji Teknofest’te Buluştu..
00:03 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde 2025-2026 sezonu, bugün oynanacak müsabakalarla başlayacak.
16:28 Fenerbahçe’nin borcu açıklandı
13:28 Mourinho ilk antrenmanına çıktı
07:56 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
07:46 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
07:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
07:37 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
07:34 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
07:31 Kosova’dan Mektup Var!
07:28 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Öykü Gerçeğin Yerini Tutar Mı?’ konulu söyleşi

‘Öykü Gerçeğin Yerini Tutar Mı?’ konulu söyleşi
03.12.2022
A+
A-

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Yazar Naime Erkovan’ın katılımıyla ‘Öykü Gerçeğin Yerini Tutar Mı?’ konulu söyleşi düzenledi. Edebiyatseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği söyleşide; öykünün geçmişi, bugünü ve geleceği konuşuldu.

Kahramanmaraş Uluslararası Haber Ajansı (UHA)nın haberine göre, Sezai Karakoç Kültür Sanat Sezonu kapsamında çeşitli etkinlikleri vatandaşlarla buluşturmayı sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘Öykü Gerçeğin Yerini Tutar Mı?’ konulu söyleşi etkinliği düzenledi.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde Yazar Naime Erkovan’ın katılımıyla gerçekleştirilen söyleşiyi edebiyatseverler büyük bir ilgiyle takip etti.

Berdücesi Dergisi Editörü Bilge Doğan moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte; Kültür Yayınları’ndan Berdücesi Dergisi’nin yanı sıra öykünün geçmişi, bugünü ve geleceği konuşuldu.

Yazar Erkovan, edebiyatseverlerden gelen soruları da büyük bir samimiyetle yanıtladı. Düzenlenen kültür sanat etkinliklerinden duyduğu memnuniyeti belirten katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

“Yazarken Tereddüt Etmemeliyiz”

Etkinlikte konuşan Yazar Erkovan, “Çok kadim bir anlatım olan fantastik, hayatımızın bir parçası. Tabiata baktığımızda fantastiğin çok güzel somut örneklerini görmemiz mümkün. İmkânsız olan şeyler bir anda mümkün hale gelebiliyor. Somut örnekleri gördükçe artık hiçbir şeye şaşırmıyoruz. Dolayısıyla yazarken de artık şaşırtacak bir şey kalmıyor. Bir şeye yeltenirken çok basit şeyleri düşünmemek, imkânsızı da hesaba katmak gerekiyor. Ancak imkânsızı düşünürken bunu mümkün gibi sunmak lazım. Eğer yazarken tereddüt edersek okur da tereddütü mutlaka hissedecek ve yazılanlara inanmayacaktır. Çünkü yazar kendisi inanmamış. Öğrencilerime de bunu tavsiye ediyorum. Dünyanın en saçma şeyini anlatabilirsiniz yeter ki inanmış olun ve onu mantıklı bir şekilde sunmaya çalışın. Dünyanın ve aklın yöntemleriyle bunu başarmak mümkün” ifadelerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 3 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.