enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:16 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
22:02 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
21:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
20:28 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
08:41 İşgalci İsrail’in saldırıları, Filistinlilerin yalnızca yaşama hakkını değil, ölümden sonraki onurunu da hedef alıyor…
07:38 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
07:38 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
07:34 Kerkük Kimin?
07:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
07:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
07:28 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
07:28 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü TÜHA’ya anlattı…
07:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
07:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
07:01 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
03:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası bugün oynanacak maçlarla başlayacak.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ses teknolojisi, 2021 yılında tanıtılarak hayatımıza giriş yaptı

Ses teknolojisi, 2021 yılında tanıtılarak hayatımıza giriş yaptı
20.10.2022
A+
A-

Teknoloji devi Apple, geliştirdiği Uzamsal Ses Teknolojisi’ni Mercedes-Benz ve Universal Music Group ile beraber araçlarda kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Ses teknolojisi, 2021 yılında tanıtılarak hayatımıza giriş yaptı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘egirişim Medya’dan aktardığı haberine göre, Dolby Atmos tarafından desteklenen yenilikçi ses teknolojisi, Apple’ın iPhone, iPad, Mac modelleriyle beraber AirPods, H1 ve W1 çip setli Beats kulaklıklarında etkinleştirildi. Apple Music’teki Uzamsal Ses, daha sonra Android cihazlar için de geliştirilerek Android kullanıcılarıyla buluştu.

Mercedes-Benz sahipleri “gold standard of sound” yani “altın ses standardı” adını verdiği abonelik sistemine belirli bir ücret karşılığında erişebiliyor.

Mercedes-Benz kullanıcılarının araçlarında bu özelliği kullanabilmeleri için iki farklı özelliğe sahip olması gerekiyor. Bunlar, aylık 9,99 dolar değerindeki Apple Music aboneliği ve Burmester 3D ve 4D ses sistemi ile donatılmış bir Mercedes-Benz oluyor. Burmester 3D ses sisteminin 4.550 dolar değerinde iken 4D ses sisteminin değeri 6.730 dolar olarak açıklandı.

Apple Music ve Beats yöneticisi Oliver Schusser, Ses kalitesi Apple Music için oldukça önemlidir. Bu yüzden Apple Music’te Uzamsal Ses’i ilk kez arabalarda kullanılabilir hale getirmek için Mercedes-Benz ile çalıştığımız için çok heyecanlıyız dedi.

Anlaşmayla beraber Apple’ın otomobil pazarı için hala çalışmalarını sürdürdüğü ve beraberinde yatırım yapmaya devam ettiği görülüyor. Uzmansal Ses Teknolojisi ilk olarak Mercedes-Benz’in Dolby Atmos ve Apple Music destekleri araçlarında yer alacak. Bu teknolojiye ilk olarak sahip olacak içten yanmalı motora sahip modeller, Mercedes-Maybach S-Class, the Mercedes-Benz S-Class iken elektrikli modellerin ise EQE sedan, EQE SUV, EQS sedan ve EQS SUV olduğu açıklandı.

Ahmet Hakan Cankurt, Author at egirişim

HABER : Ahmet Hakan CANKURT

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Ekim 2022]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.