enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:01 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
07:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
07:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
07:38 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:31 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
07:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
07:20 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
07:08 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
07:02 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
07:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye, FETÖ firarilerinin peşini bırakmıyor

Türkiye, FETÖ firarilerinin peşini bırakmıyor
08.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları kaçıyor. Türkiye, onların iade edilip yargı önüne çıkarılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 105 ülkeden 807 kişinin iadesi istendi.

İade talep dosyaları tek tek titizlikle hazırlandı. Dosyalarda, FETÖ üyeliğine ilişkin kanıtlara da yer verildi. Bugüne kadar 105 ülkeden 807 kişi için iade talebinde bulunuldu.

Kapsamlı iade talep dosyaları hazırlandı. İlgili ülkelere tek tek gönderildi.

ABD’de lüks hayat yaşıyorlar

O ülkelerin başında Amerika Birleşik Devletleri geliyor. FETÖ elebaşısı başta olmak üzere birçok firari bu ülkede bulunuyor.

Örgütün spor yapılanması içinde olan Hakan Şükür ve Arif Erdem, örgütün medya ayağındaki isimler Ekrem Dumanlı, Aydoğan Vatandaş, Tuncay Opçin, Emre Uslu, Abbulhamit Bilici ve Tarık Toros ile Adil Öksüz’ün eşi ve akrabaları ABD’de lüks bir hayat sürüyor.

Hepsi için ayrı ayrı talep dosyası gönderildi ancak sadece 2018’de Mehmet Salih Gözegir’in iadesine olumlu yanıt verildi.

Almanya FETÖ’cülerin diğer bir adresi

Almanya da firari FETÖ’cülerin kaçtığı ülkelerden biri. Diplomatik ve hizmet pasaportu sahibi binden fazla firari, iltica talebinde bulundu.

Kumpas savcısı ve ByLock kullanıcısı Zekeriya Öz, 2015’de bu ülkeye sığındı.
Örgütün hava kuvvetleri gizli sorumlusu ve darbe toplantılarına başkanlık eden Adil Öksüz’ün de bu ülkede olduğu düşünülüyor.

Berlin yönetimi henüz iadeler konusunda Ankara ile aynı görüşü paylaşmıyor.

Örgütün en önemli finansörü İngiltere’de

Bir diğer öne çıkan ülke de İngiltere. Örgütün en önemli finansörlerinden Akın İpek burada.

Akın İpek’in de aralarında bulunduğu 3 firarinin iadesi reddedildi. Ülkede çok sayıda FETÖ mensubunun barındığı düşünülüyor.

Yunanistan darbecilere iltica hakkı tanıdı

ABD, Almanya ve İngiltere gibi Yunanistan’da da çok sayıda firari FETÖ’cü bulunuyor.

Darbe girişimi sonrasında 8 FETÖ’cü helikopterle bu ülkeye kaçmıştı. Türkiye’nin iade talepleri Yunan yargı makamları tarafından yerine getirilmedi. Üstüne üstlük bu darbecilere iltica hakkı tanındı.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Temmuz 2020]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.