enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, “Türkiye’nin Milli E-ticaret platformu için her yıl 150 Tl. destek geliyor”

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, “Türkiye’nin Milli E-ticaret platformu için her yıl 150 Tl. destek geliyor”
04.09.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Turkuvaz Medya Grubu’nun yazılı basındaki amiral gemisi Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen, Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi Gaziantep’te T.C. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Gaziantep’den Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Hatem VURAL’nın haberine göre, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un özel oturumundan sonra bürokratlar ve iş dünyasının temsilcilerinin katıldığı panellerde Gaziantep ekonomisi ve ihracat konusunda önemli saptamalarda bulundu.  

Züccaciye Sektörü Türkiye-Kenya İkili İş Görüşmeleri Açılış Töreni – ZÜCDER B2B PlatformuSabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dilek Güngör’ün moderatörlüğünü üstlendiği 2023 İhracat Vizyonu ve Yeni Fırsatlar” başlıklı ilk panelde, T.C Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, ihracatta 16 yeni destek paketi ile ilgili bilgiler verdi. Bakan Yardımcısı Ağar; ihracat destek kararları ile ilgili “Çerçeve Karar’ın” 18 Haziran 2022 tarihinde yayınlandığını hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:  

“2 Haziran tarihinde de e-ihracat destekleri ile ilgili karar yayınlandı. Konvansiyonel desteklerimiz her zaman sürdü. ‘Çerçeve Karar’ ile de bu destek programları son derece sadeleştirildi ve anlaşılır hale getirildi. Destek programlarının etkinliğinin arttırılması önceliklendirildi. Verim alamadığımız kalemlerde sadeleşmeye gidilirken, çok verimli olan destek kalemlerinde de artırım sağlandı. 16 destek programında çeşitli tebliğ ve kararlar, tek bir kararda toplandı ve hangi programda neyi alacağını görebilir hale geldi. Haftaya açıklayacağımız genelgelerle de alt detayların açılımını yapacağız.  Programın genelgesi de tamamlandı ve Bakanımızın onayını aldıktan sonra açıklayacağız.”  

Balkan NinnisiFuar ve e-fuarlarla ilgili destek programlarına yönelik açıklamalarda da bulunan Bakan Yardımcısı Ağar, fuarda B2B görüşmelere yönelik destek unsurlarının da oluşturulduğunu, mikro ve KOBİ ölçeğinde şirketleri de fuarlara katılımında destekleme kararları aldıklarını belirtti. Yine küçük ve orta ölçekli şirketler için tek başlarına yapamayacakları bazı faaliyetleri, oluşturulan ihracat konsorsiyumlarıyla tanıtım, gümrükleme, patentleme gibi faaliyetleri yapabilir hale getireceklerini de sözlerine ekleyen Bakan Yardımcısı Ağar, zincir marketlerin artmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak bunlara yönelik destek programlarının da genelgelerinin hazırlandığını ve ofis, patent, marka tescil, tanıtım gibi alanlardaki destek unsurlarının haftaya açıklanacağını kaydetti.    

AdvertisementT.C Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Volkan Ağar,Türkiye e-ihracatta toplam ihracat içinde yüzde 1,5 seviyesinde duruyor. Bu çok küçük bir oran. Biz bakanlık olarak 2030 yılında bu seviyeyi yüzde 10’lara çıkarmayı hedefliyoruz. Proaktif bir yaklaşımla sanal fuarlar ve sanal heyetleri de destek programına aldık. Ticaret Bakanlığı olarak destek programları yaptık. Dijitalleşme geometrik şekilde büyüdü ve pandemi bu alanda hızlandırıcı rolü üstlendi. E- ihracat desteklerini ekosistem olarak ele aldık. Yurtdışı e-ticaret satış, patentleme fiyatlandırması, otomatik yabancı dil çevirecek yazılım giderleri gibi pek çok maliyeti karşılayacak destekler veriyoruz. E- ihracat projelerine yönelik destekler ve komisyon giderlerini karşılayan kararlılık ortaya koyduk. Türkiye’nin milli e-ticaret platformu oluşması için çalışmalara başladık ve tek bir milli platform oluşturarak ve Türk ürünlerinin yurtdışına pazarlanması konusunda lokomotif vazifesi görsün istedik. 5 yıl boyunca her yıl 150 milyon TL olacak şekilde bu platformu oluşturacak iş birliği platformuna destek kalemi koyduk. e–ihracat genelgesini de Bakanımızın imzasıyla çıkaracağız” dedi. 

Hatem Vural

HABER : Hatem VURAL

[TÜHA Haber Ajansı, 04 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.