enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nick Kyrgios kimdir: Wimbledon finalinde Djokovic’e kaybeden tenis dünyasının hırçın yıldızı

Nick Kyrgios kimdir: Wimbledon finalinde Djokovic’e kaybeden tenis dünyasının hırçın yıldızı
11.07.2022
A+
A-

LONDRA – TÜHA HABER / Tenis dünyasının en tartışmalı karakterlerinden olan Nick Kyrgios, kariyerinin ilk grand slam finalinde Novak Djokovic ile karşılaştı. Wimbledon finalini 3 – 1 Djokovic kazandı.

Müsabakanın ilk setini Kyrgios alırken sonraki 3 seti Sırp tenisçi kazandı.

Erkekler tenisinde dünya 1 numarası olan 35 yaşındaki Djokovic 21. grand slamini kazandı.

Karşılaşma beklendiği gibi büyük bir mücadeleye sahne olurken finali anlatan BBC spikeri Kyrgios’un küfürlü konuşması nedeniyle sık sık özür dilemek zorunda kaldı.

Avustralyalı raket, bir ara servis atışı sırasında konuştuğu gerekçesiyle seyircilerden birini hedef aldı. Seyircinin çok alkollü olduğunu savunan Kyrgios, bu kişinin dışarı çıkarılmasını istedi.

İlk kez Wimbledon’da final oynayan Kyrgios tenis dünyasının hırçın çocuğu olarak biliniyor.

Son Dakika: Wimbledonda şampiyon Novak Djokovic

Kariyeri boyunca çok kez karşılaşma hakemleri ile atıştı.

Bu turnuvada da Stefanos Tsitsipas ile oynadığı karşılaşmada bu oyuncu tarafından ‘zorbalık’ yapmakla suçlandı.

Ancak 27 yaşındaki raket, hırçın yapısına karşın yeteneği ile de adından söz ettiriyor.

İngiliz tenis yıldızı Greg Rusedski onun için “En az Federer veya McEnroe kadar, belki de onlardan fazla yetenekli” diyor.

McEnroe’nun kendisi de bir Kyrgios hayranı ve onun için “son 10 senede gördüğü en yetenekli oyuncu” ifadesini kullanıyor.

Tüm kariyeri boyunca kendisi de birçok kez hakemlerle karşı karşıya gelmiş bir isim olan McEnroe da, karşılaşma öncesi BBC yayınında, kendisini en fazla heyecanlandıran finalin bu olduğunu söyledi.

Kyrgios bu turnuva sırasında, eski bir kız arkadaşına şiddet uyguladığı suçlamasıyla da gündeme geldi.

Yıldız raket, Avustralya’da mahkemeye çıkacak.

Wimbledon finalinden en özel fotoğraflar

Nick Kyrgios kim?

Kyrgios 1995 yılında Avustralya’nın başkenti Canberra’da dünyaya geldi.

Babası Yunanistan, annesi ise Malezya asıllı.

Tenise erken yaşta başlayan yıldız isim, 19 yaşındayken Wimbledon çeyrek finaline kalarak bunu 2011’den bu yana başarabilen en genç isim oldu.

Sert bir oyunu olan Kyrgios servislerde fark yaratıyor.

214 kilometre hızla attığı servis bu turnuvadaki en hızlı servisi oldu.

Nick Kyrgios
Final maçına kadar 133 ace (servisi kullananın attığı serviste, rakibin topa dokunamadan kazandığı sayı) yaparak bu anlamda tüm rakiplerinin de önünde yer aldı.

Dünya sıralamasında en yüksek derecesi 13’ncülük oldu.

Antrenmanları sıkıcı bulduğunu söyleyen Kyrgios’un bir koçu da bulunmuyor.

Ünlü sözlerinden birinde, “iki saatten fazla tenis oynamaktan sıkıldığını” söylemişti.

Karşılaşacağı oyuncular hakkında kendisi araştırma yaptığını söyleyen Kyrgios, kendisini “taktik anlamda en iyi oyunculardan biriyim” diye tanımlıyor.

Ancak cezalar, yasaklar ve tartışmalarla devam eden kariyeri bir yana, kort dışında yardım çalışmaları ile de adından söz ettirdi.

Kendi vakfında kaleme aldığı yazıda yaşantısının bu aşamasını böyle anlatıyor:

“Tenis oyunculuğu müthiş bir yaşam. İyi kazanıyor, iyi ağırlanıyoruz. Ama sadece para için yaparsan boş gelebilir. Artık neden yaptığımı biliyorum”

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Temmuz 2022]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.