enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:38 Erdoğan: 350 bininci yuvamızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz
00:48 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:11 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
00:01 Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı…
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
07:50 İklim krizi, mevcut eşitsizlikleri, adaletsizlikleri açığa çıkaran ve derinleştiren bir “risk çarpanı”…
07:46 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
07:30 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
07:16 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
07:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
07:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:23 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:48 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
09:38 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:34 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
00:12 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
17:28 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
07:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
07:57 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: NATO’nun Ukrayna tutumu kısa vadede değişmeyecek

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: NATO’nun Ukrayna tutumu kısa vadede değişmeyecek
06.07.2022
A+
A-

KİEV – TÜHA HABER / Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, NATO’nun ülkesinin üyeliği konusundaki politikasını değiştirmeyeceğini dile getirdi. Bakan Kuleba, “Kısa vadede NATO’nun AB gibi tutumunu değiştirme ve Ukrayna’nın ittifaka girmesini sağlamak için somut şeyler yapmaya başlama potansiyelini görmüyorum” dedi.

Dmıtro Kuleba: Rusya, ülkelerin Kırım Zirvesine katılımını engellemeye çalışıyorBakan Dmıtro Kuleba, Ukrayna’da Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın KİEV Temsilcisi Daria KALENİUK‘a yaptığı açıklamada, ülkesinin Avrupa-Atlantik entegrasyonu yolunda olmaya devam edeceğini aktardı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütünün (NATO) Ukrayna’nın üyeliğine ilişkin politikasını değiştirmesi için herhangi bir şart koşmayacağını belirtti.

Bakan Kuleba, Kısa vadede NATO’nun Avrupa Birliği gibi tutumunu değiştirme ve Ukrayna’nın ittifaka girmesini sağlamak için somut şeyler yapmaya başlama potansiyelini görmüyorum açıklamasını yaptı.

Kuleba, NATO tarafından Ukrayna konusunda gayri resmi karar alındığına işaret ederek, Rusya’nın NATO ile savaş halinde olduğu argümanını kullanmaması için ittifak bir birlik olarak ikincil roller oynayacak. Şimdi yardım paketlerini yeniden biçimlendirdiler, orada bir şeyler olacak ama stratejik olarak NATO’nun Ukrayna’yı desteklemekte ön planda olmayacağına karar verildi dedi.

Kuleba ayrıca NATO üyesi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile NATO’nun yardımları arasında güçlü bir ayrım yapılması gerektiğini vurguladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Temmuz 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.