enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Rusya – Ukrayna savaşı durdurmak için “her şeyi” yaptığını iddia etti

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Rusya – Ukrayna savaşı durdurmak için “her şeyi” yaptığını iddia etti
08.06.2022
A+
A-

MİNKS – TÜHA HABER / Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya’nın Ukrayna’daki “askeri operasyonunun” bu kadar uzun sürmesini beklemediğini belirterek, savaşı durdurmak için “her şeyi” yaptığını iddia etti.

Lukaşenko, Türkiye’den Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’ya verdiği demeçte Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik müdahalesini desteklediğini yineleyerek, “Operasyonun, Rusların dediği gibi bir plana göre mi yoksa benim hissettiğim gibi mi ilerleyeceğini bilemiyorum. Ancak bu operasyonun uzadığını hissediyorum.” dedi.

Belarus lideri, ülkesinin barıştan yana olduğunu belirterek, Ukrayna’nın Rusya’yı “tahrik” ettiğini iddia etti.

Kategorik olarak hiçbir savaşı kabul etmediklerini kaydeden Lukaşenko, “savaş çıkmasın diye her şeyi yaptık ve yapıyoruz.” dedi.

Lukaşenko, ülkesinin de katkılarıyla müzakerelerin başladığını ancak şu anda Ukrayna’nın bu müzakerelerle ilgilenmediğini iddia etti.

 Belarus askeri yetkililerinin planladığı ve Ukrayna tarafından da endişeyle karşılanan askeri tatbikatlarla ilgili bir soru üzerine Lukaşenko, bu tatbikatların kimseyi tehdit etmediğini belirterek şunları söyledi. “Biz kimseyi tehdit etmiyoruz ve kimseyi tehdit etmeyeceğiz. Bize kimin karşı olduğunu biliyoruz. Burada Batı’da bir tür savaş kesinlikle Belarus devletinin çıkarına değil. Batı huzur içinde uyuyabilir.”

Lukaşenko, mart ayı başlarında Putin ile yaptığı görüşmede, Ukrayna’nın Belarus’a saldırmayı planladığını ve kendisinin de destek verdiği Moskova’nın operasyonunun gerçekte bunu engellediği görüşünü aktardığını söyledi.

Belarus lideri, Putin’e iddia ettiği olası Ukrayna saldırısının gerçekleşmesi gereken yeri gösteren bir harita getirdiğini, ancak iddiayı destekleyecek başka bir kanıt sunmadığını kaydetti.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.