enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:40 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:38 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:31 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:28 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:13 Kafkasya dağlarında açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:02 Kocaeli’den Haberler…
00:08 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Amasya’da ramazan ayı boyunca şebeke suyu ücretsiz

Amasya’da ramazan ayı boyunca şebeke suyu ücretsiz
06.04.2022
A+
A-

AMASYA – TÜHA HABER / Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, geçen 3 yılda olduğu gibi bu yıl da ramazan ayı boyunca ve bayram günlerinde, ev ve iş yerlerinden şebeke suyu ücreti alınmayacağını açıkladı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber’den aktardığı AA’nın haberine göre, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 2021 yılında ev ve iş yerlerinde şebeke suyu ücretini yüzde 50 ucuzlattıklarını ve şu an suyun tonunu 1 liradan verdiklerini söyledi.

“Ramazan aylarında su ücreti almayacağız”

Ramazanda vatandaşların ekonomisine bir nebze katkı sağlamak için şebeke suyundan ücret almayacaklarını belirten Başkan Sarı, şöyle devam etti:

“Ramazan berekettir, bölüşmektir, paylaşmaktır diyoruz. Seçim vaatlerimizde bir şey söylemiştik, demiştik ki ‘biz ramazan aylarında su ücreti almayacağız’, 3 yılımızda da bu geleneğimize devam ediyoruz. Taahhüt ettiğimiz su ücretini Amasya’mızdaki 45 bin 584 haneden akan hiçbir musluktan ücret almıyoruz. Ramazan ayının birinci gününden, bayram günleri de dahil olmak üzere 35 gün vatandaşımızdan su ücreti almıyoruz. Yine Kurban Bayramı müddetince de su ücreti almayacağız.”

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı

[Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı]

“Türkiye’de en ucuz suyu veren biziz”

Ramazan ayında dostlukların gelişmesi ve güzelliklerin oluşmasını arzu ettiklerini dile getiren Sarı, “Bizim başkanlık dönemimiz sürdüğü müddetçe gelenek olarak her yıl devam edeceğiz. Zaten biliyorsunuz Türkiye’de en ucuz suyu veren biziz. 1 ton su 1 lira. Bu manada da Amasya’mıza verdiğimiz sözü tutuyoruz” diye konuştu.

Sarı, kartlı su sistemi kullanan vatandaşları da mağdur etmeyeceklerini, bu kapsamda ortalama bir hesap yaptıklarını ifade ederek, “Kartlarına 25 ton su yükleyerek onları da bu hizmetten faydalandırıyoruz. Onları da mağdur etmeyeceğiz” dedi.

“Vatandaşı düşünerek yapılmış bir uygulama”

Vatandaşlardan Ali Özkan ise Başkan Sarı’ya teşekkür ederek, “Bu uygulama ramazan ayında bir nebze bizi rahatlatıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Vatandaşı düşünerek yapılmış bir uygulama, bizi mutlu etti” sözlerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.