enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
23:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
23:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
23:15 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
22:59 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
06:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
18:40 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:00 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
10:57 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
10:03 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
09:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:57 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya’da üçlü zirve sona erdi

Antalya’da üçlü zirve sona erdi
10.03.2022
A+
A-

ANTALYA – TÜHA HABER / Türkiye barışa kapı aralıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukraynalı mevkidaşlarını Antalya’da bir araya getirdi. Çavuşoğlu, Lavrov ve Kuleba görüşmesi sona erdi.

Dünyanın gözü bugün Antalya’da… Krizin başlamasından bu yana Ukrayna ile Rusya arasındaki en üst düzey görüşme bugün Antalya’da yapıldı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların durması ve kalıcı barış için çaba sarf etmeyi sürdüren Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’yı ilk kez burada bir araya getirdi.

Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı saat 11.25’te başladı. 12.50 sıralarında ise sone erdi.

“Çabalarımızı sürdüreceğiz”

Görüşmeyle ilgili Twiter’dan açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Barışa ihtiyacın en fazla olduğu bu zamanda, @AntalyaDF marjında Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarım Lavrov ve Kuleba’yla üçlü formatta görüştük. Temennimiz bölgemizde barışın yeniden tesis edilmesi. Rusya ile Ukrayna arasında diplomasinin işletilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Toplantı öncesi iki bakanla ayrı ayrı görüşmeler yapan Çavuşoğlu, üçlü görüşme öncesi de Lavrov ve Kulebayı kapıda karşıladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba katıldı.

[Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba katıldı.]

Türkiye’nin yoğun diplomatik çabalarının sonuç vermesiyle düzenlenen toplantı ile öncelikle çatışmaların durması ve iki ülke arasında kalıcı ateşkesin sağlanması amaçlanıyor.

Türk diplomasisi sonuç verdi

Toplantının, Rusya’nın Ukrayna saldırılarının sona ermesi için bir dönüm noktası olması temenni ediliyor.

Mevkidaşlarıyla temaslarını hız kesmeden sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çatışmalar başlamadan önce de Sergey Lavrov ve Dmitro Kuleba’yı 11-13 Mart’ta düzenlenecek Antalya Demokrasi Forumu (ADF) kapsamında bir araya getirme teklifinde bulunmuştu.

Antalya Diplomasi Forumu

Kritik zirveden bir gün sonra, Antalya Diplomasi forumu başlayacak. Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek forumun açılış konuşmasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Foruma 3 bine yakın kişinin katılması bekleniyor. 19 devlet ve hükümet başkanı, 73 bakan ve 42 uluslararası teşkilat temsilcisi Antalya’da olacak.

Türkiye’nin ilişkilerde normalleşmeye gittiği Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan da katılımcılar arasında.

Ukrayna -Rusya krizi

ABD ile NATO’dan güvenlik garantileri alamadığını gerekçe gösteren Rusya, Ukrayna’nın ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu ve `soykırım suçu işlediğini` iddia etmiş, ardından 24 Şubat’ta Ukrayna topraklarına kapsamlı askeri saldırılar başlatmıştı.

Devam eden saldırılar nedeniyle yaklaşık 2 milyondan fazla kişinin komşu ülkelere göç ettiği Ukrayna’da sivillerin kaçışı sürüyor. Rusya-Ukrayna savaşının durdurulması amacıyla taraflar Belarus’ta 3 tur müzakere yapmış ancak anlaşmazlıklar devam etmişti. Son görüşmede sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes kararı alınmıştı.

Türkiye, gerek savaşın öncesinde gerek saldırıların başlamasının ardından taraflar arasında diyalog yoluyla çözüme varılması için arabuluculuk önerilerinde bulunmuştu. Bu girişimler kapsamında iki ülke, dışişleri bakanlarının Türkiye’nin ara buluculuğunda Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya gelmesini kabul etmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.