enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kanada bilgisi olmadan kısırlaştırılan yerli kadınları konuşuyor

Kanada bilgisi olmadan kısırlaştırılan yerli kadınları konuşuyor
22.02.2022
A+
A-

OTTAVA – TÜHA HABER / Kanada’da yıllarca zorla kısırlaştırılan kadınların açtığı davalar sürüyor. 1972 yılına kadar yürürlükte olan bir yasanın suistimal edilmesiyle kaç yerli kadının kısırlaştırıldığı bilinmiyor.

Kanada yakın tarihinde yaşanan kitlesel bir insanlık suçuyla daha yüzleşiyor.

1928 ile 1972 yılları arasında yürürlükte olan bir yasa kapsamında yerli kadınların bilgileri dışında kısırlaştırılması tartışmaların odağında.

“Uygun olmayan kişilerin üremesine sınırlama” maddesi uyarınca zorla kısırlaştırıldıklarını ileri süren binlerce kadın beş eyalette dava açtı.

Kanada CTV  kanalında yayınlanan program sürece ilişkin ayrıntıları gözler önüne serdi.

Kaç yerli kadının kısırlaştırıldığı bilinmiyor

İddialara göre, hamile yerli kadınlara muhtemel bir sezaryen işlemi için onay formu imzalatıldı.

Ardından forma, kısırlaştırma ile ilgili madde eklendi ve doğum sancılarının başladığı dakikalarda, anne adayına ne olduğunu anlamadan bu ek belge onaylatıldı.

Kist veya apandisit şikayetiyle hastaneye başvuran yerli kadınlar da benzer bir uygulamaya maruz bırakıldı.Bu süreçte kaç yerli kadının kısırlaştırıldığı bilinmiyor. Tahminler 70 bine kadar çıkıyor.

Yatılı kilise bahçelerinde toplu mezarlar

Kanada daha önce de 150 binden fazla yerli çocuğun ailelerinden zorla alınarak, yatılı kilise okullarında asimile edilmesi gündeme gelmişti.

Bu çocukların yaşadığı mezalim de kilise bahçelerinde bulunan ve sayıları bini aşan çocuk mezarlarıyla gün yüzüne çıkmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Şubat 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.