enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:09 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:08 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:07 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:06 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:05 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:04 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:03 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:02 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:19 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
00:31 Daha temiz bir çevre için ortak mücadele; İzmit Körfez’i deniz dibi araç lastiğinden temizlendi
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisini kabul etti

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisini kabul etti
10.01.2022
A+
A-

AŞKABAT – TÜHA HABER / Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkmenistan Büyükelçisi Qian Naicheng’i kabul etti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘ANKASAM‘dan aktardığı haberine göre, görüşmede, Türkmenistan Devlet Başkanı, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping’e hitaben yazdığı yazılı mesajı, Çin’le Türkmenistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümü kutlamaları vesilesiyle Çin Büyükelçisi’ne iletti.

Aynı zamanda Büyükelçi Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping’in mektubunu Türkmenistan Cumhurbaşkanı’na sundu. Mektupta Jinping, son 30 yılda Çin-Türkmenistan ilişkilerinin büyük bir hızla geliştiğine dikkat çekti.

Başkan, Çin’in Türkmenistan’la diplomatik ilişki kuran ilk ülke olduğunu ve Türkmenistan’ın daimî tarafsızlık politikasını destekleyen ilk ülkelerden biri ve ilk stratejik partner olduğunu belirtti. Ayrıca Türkmenistan’ın doğal gaz ticaretinde en büyük paya sahip ülke olduğunu ekledi.

Cinping, Çin’in Türkmenistan ile ilişkilerine büyük önem verdiğini ve her zaman olduğu gibi, Türkmenistan’ın kendi ulusal koşullarına uygun bir kalkınma yolu izlemesi, ulusal egemenliği ve ulusal bağımsızlığı koruması ve daimi tarafsızlık politikasını sürdürmesi konusunda sıkı bir şekilde destekleneceğini vurguladı.

Berdimuhamedov mesajında, diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana Türkmenistan ve Çin’in en geniş kapsamda çok yönlü işbirliği ve benzersiz birçok seviyeli koordinasyon mekanizması kurduklarını söyledi.

Ayrıca, Çin’in taraflar arasındaki karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini üst üste birkaç yıldır canlı bir şekilde temsil eden Türkmenistan’ın önemli bir ticaret ortağı olduğunu belirtti.

Türkmen tarafının, ikili ilişkilere büyük önem verdiğini ve eşitlik, karşılıklı saygı ve çıkarların karşılıklı uyumu temelinde Çin’le yakın çalışmaya hazır olduğunu ve Türkmenistan-Çin ilişkilerini geliştirmek için hiçbir çabadan kaçınmadığını da sözlerine ekledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.