enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
07:57 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:44 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
06:34 CHP’de Görele Belediyesi krizi
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisini kabul etti

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisini kabul etti
10.01.2022
A+
A-

AŞKABAT – TÜHA HABER / Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkmenistan Büyükelçisi Qian Naicheng’i kabul etti.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘ANKASAM‘dan aktardığı haberine göre, görüşmede, Türkmenistan Devlet Başkanı, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping’e hitaben yazdığı yazılı mesajı, Çin’le Türkmenistan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümü kutlamaları vesilesiyle Çin Büyükelçisi’ne iletti.

Aynı zamanda Büyükelçi Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping’in mektubunu Türkmenistan Cumhurbaşkanı’na sundu. Mektupta Jinping, son 30 yılda Çin-Türkmenistan ilişkilerinin büyük bir hızla geliştiğine dikkat çekti.

Başkan, Çin’in Türkmenistan’la diplomatik ilişki kuran ilk ülke olduğunu ve Türkmenistan’ın daimî tarafsızlık politikasını destekleyen ilk ülkelerden biri ve ilk stratejik partner olduğunu belirtti. Ayrıca Türkmenistan’ın doğal gaz ticaretinde en büyük paya sahip ülke olduğunu ekledi.

Cinping, Çin’in Türkmenistan ile ilişkilerine büyük önem verdiğini ve her zaman olduğu gibi, Türkmenistan’ın kendi ulusal koşullarına uygun bir kalkınma yolu izlemesi, ulusal egemenliği ve ulusal bağımsızlığı koruması ve daimi tarafsızlık politikasını sürdürmesi konusunda sıkı bir şekilde destekleneceğini vurguladı.

Berdimuhamedov mesajında, diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana Türkmenistan ve Çin’in en geniş kapsamda çok yönlü işbirliği ve benzersiz birçok seviyeli koordinasyon mekanizması kurduklarını söyledi.

Ayrıca, Çin’in taraflar arasındaki karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini üst üste birkaç yıldır canlı bir şekilde temsil eden Türkmenistan’ın önemli bir ticaret ortağı olduğunu belirtti.

Türkmen tarafının, ikili ilişkilere büyük önem verdiğini ve eşitlik, karşılıklı saygı ve çıkarların karşılıklı uyumu temelinde Çin’le yakın çalışmaya hazır olduğunu ve Türkmenistan-Çin ilişkilerini geliştirmek için hiçbir çabadan kaçınmadığını da sözlerine ekledi.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.