enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:50 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
12:07 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
00:05 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
00:00 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

7 sanığın yeniden yargılandığı Leyla Aydemir davası 8 Ekim’e ertelendi

7 sanığın yeniden yargılandığı Leyla Aydemir davası 8 Ekim’e ertelendi
29.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ağrı’da yeniden görülmeye başlanan Leyla Aydemir davasında ilk duruşma yapıldı. Anne Şükran Aydemir’in avukatı, mahkemeye delil olarak yeni bir ses kaydı sundu. Mahkeme heyeti, kaydın incelenmesine ve duruşmanın 8 Ekim’e ertelenmesine karar verdi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘TRT Haber‘den aktardığı AA’nın haberine göre, Leyla Aydemir’in öldürülmesiyle ilgili davada yeniden yargılama başladı.

Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet şüphesiyle yürütülen soruşturmada amca Yusuf Aydemir’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, 6 sanık da beraat etmişti.

Kararın Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından ilk duruşma yapıldı.

Bozma kararının ardından yapılan ilk duruşmada 7 sanık mahkeme salonunda hazır bulundu. Küçük Leyla’nın anne babası Şükran ve Nihat Aydemir ise duruşmaya katılmadı.

Ses kaydı duruşmaya damga vurdu

Duruşmaya anne Şükran Aydemir’in avukatının sunduğu ses kaydı damgasını vurdu.

Aydemir ailesinin avukatı duruşmada, eline geçen ses kaydında, Leyla’nın kaybolduğu zaman arama çalışması yapan ekibin Leyla’nın sesini duyduğunu ancak amca Yusuf Aydemir’in bu görevlilere müdahale ettiğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, ses kaydının çözümü için emniyete yazı yazılmasına karar verdi.

Duruşma 8 Ekim’e ertelendi

Daha önce ortaya atılan cinsel istismar iddialarının araştırılması talebi ise reddedildi. Mahkeme, Ağrı ve Şanlıurfa Barolarının, davaya müdahil olma talebini de kabul etmedi.

Duruşma 8 Ekim’e ertelendi. 7 sanığın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Ne olmuştu?

Ağrı’da 15 Haziran 2018’de Ramazan Bayramı dolayısıyla ailesiyle dedesini ziyarete gittiği Bezirhane köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in bulunması için çalışma başlatılmıştı.

Leyla Aydemir’in cansız bedeni, kaybolduktan 18 gün sonra köye 2 kilometre mesafede, kent merkezine giden yolun yakınında akarsu kenarındaki ağaçların arasında bulunmuş, vücudunda darp ya da yara izine rastlanmayan çocuğun cenazesi Bezirhane köyünde defnedilmişti.

Olayla ilgili soruşturmada aralarında aile yakınlarının da bulunduğu 7 şüpheli hakkında dava açılmıştı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 29  Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.