enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Terör örgütünün kış üslenmesine “Eren” darbesi

Terör örgütünün kış üslenmesine “Eren” darbesi
06.12.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / İçişleri Bakanlığınca Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Tunceli’de 2 bin 255 personelle başlatılan “Eren” operasyonlarıyla güvenlik güçleri kar, kış demeden kırsalda teröristlerin izini sürüyor.

Terör örgütlerine karşı İçişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının kararlı mücadelesi, güvenlik korucularının da desteğiyle devam ediyor.

Gece gündüz, yağmur çamur, kar, kış demeden teröristlerin peşini bırakmayan güvenlik güçleri, dondurucu soğukların yaşandığı bugünlerde de eli kanlı terör örgütünü yok etmek için kırsalda operasyon yürütüyor.

Dağlar karış karış taranıyor

Teröristlerin kış üslenmesinde olduğu bugünlerde, hava sıcaklığının sıfırın altında düştüğü ve kar kalınlığının 50 santimetreye yaklaştığı yüksek kesimlerdeki kırsalda operasyon yürüten güvenlik güçleri, örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek için olumsuz koşullara rağmen Doğu Anadolu’nun dağlarını karış karış dolaşıyor.

Terör örgütünün kış üslenmesine "Eren" darbesi

2 bin 555 personel görev aldı

Jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucularından oluşan operasyonel timlerdeki 2 bin 255 personel, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) veİnsansız Hava Aracı (İHA) desteğiyle Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Tunceli kırsalındaki teröristlerin izini sürüyor.

Tunceli’de 11 Kasım’da başlatılan “Eren Kış-6 Mercan Dağları Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu Operasyonu”nda 1060, Ardahan’da 2 Aralık’ta başlanan “Eren Kış-9 Şehit Jandarma Er Cevdet Çelenk” operasyonunda 405, Ağrı, Erzurum ve Kars’ta da 3 Aralık’ta başlatılan Eren Kış-10 Çemçe-Madur Şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi Operasyonu’nda ise 790 personel görev alıyor.

Güvenlik güçleri, kış mevsiminin çetin geçtiği bölgedeki sarp arazilerde terörle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.