enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

SPD Hidropolitik Akademi Üyesi Hakkı Demirtaş’ın Yeni Kitabı: Su Hakkında Birçok Şey

SPD Hidropolitik Akademi Üyesi Hakkı Demirtaş’ın Yeni Kitabı: Su Hakkında Birçok Şey
28.10.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / Su Politikaları Derneği (SPD) ve Hidropolitik Akademi Üyesi olan Kimya Yüksek Mühendisi, Su Kimyası ve Kalite Kontrolü uzmanı Hakkı Demirtaş’ın, ‘Su Hakkında Birçok Şey’ adlı bilimsel yeni kitabı yayınlandı.

Yurtta sulh, cihanda sulhEylül 2021 ‘de basımı tamamlanan ve 784 sayfalık kitabının başındaki sunum ve teşekkür yazısında Kimya Yüksek Mühendisi, Su Kimyası ve Kalite Kontrolü uzmanı Hakkı Demirtaş, kitabın yazılmasının amacıyla ilgili olarak, Bu kitabın yazılmasının amacı ,dünyada ve ülkemizde su temini ,kullanılması ,korunması konularında sıkıntılar yaşadığımız ve yaşayacağımız bu günlerde ,su hakkında farkındalık yaratılmasına yardımcı olmakolduğunu söyledi.

Hakkı Demirtaş bu kitabında, bugüne kadar kamu ve özel sektörde geçen yaklaşık 43 yıllık mesleki yaşantısında elde ettiği bilgi birikim ve deneyimlerini çok sade, anlaşılır bir şekilde aktardığını ifade etti.

Kitabında,  tüketilebilir ve ambalajlı suların mevzuat yolculuğu da dahil  Osmanlıdan bugüne suyun fiziksel, kimyasal özellikleri tarihi, temini dağıtımı ve kalitesi konusunda çok detaylı bilgiler verdiğini de belirten Su Politikaları Derneği Üyesi, Su Kimyası ve Kalite Kontrolü uzmanı Kimya Yük. Müh. Hakkı Demirtaş, ‘SU HAKKINDA BİRÇOK ŞEY’in yer aldığı bu çok değerli bilimsel kitabının sunum ve teşekkür bölümünü “Geçmişte olduğu gibi gelecekte de yaşamın temeli suyun kıymetine bu kitapta dikkat çekebilirsem mutlu olacağım.”  sözleriyle tamamlıyor.

Hakkı Demirtaş Kimdir?

Hakkı Demirtaş 1954 yılında doğdu .1977 yılında ADMMA (Gazi Üniversitesi)

Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1979 yılında   İktisadi Ticari İlimler Akademisi  İşletme Yönetiminde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı .Daha sonra Refik Saydam Merkez Hıfzısıhha Enstitüsünde göreve başladı. Çalışma yaşantısına  Afyon Maden suyu tesislerinde devam etti. 1985-86 yıllarında  Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Su Güvenliği Şube Müdürlüğünde görev yaptı. Bu dönemde Fresenius Enstitüsü- Prof. Dr. Kucsmaul ‘dan Su Kimyası   ve Hijyeni Eğitimi aldı.

Daha sonra 1987-2003 yılları rasında   Emirhan ,Niksar Pınar Şaşal firmalarında Proje Müdürlüğü yaptı. Daha Sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi  ESKİ Genel Müdürlüğü Kalabak Suyu Mesul Müdürü olarak çalıştı ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Danışmanlığını yaptı. 2019 yılında emekli oldu. Halen Ankara’da bir ilaç Firmasında danışmanlık görevini yürütmektedir.

Hakkı Demirtaş’ın uzmanlık alanında yayınlanmış teknik makale ,bildiri,el kitabı gibi eserleri  mevcuttur.Hakkı Demirtaş’ın son kitabı “Tüketilebilir ve Ambalajlı Suların Mevzuat Yolculuğu ile Su Hakkında Birçok Şey” başlıklı araştırma kitabı olup Eylül 2021 ‘de Luna Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Hakkı Demirtaş TMMOB Kimya Mühendisleri Odası ve  Su Politikaları Derneği üyesi’dir.

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.