enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
00:19 Epstein Mossad ajanı mıydı? Yeni belgeler soru işaretleri oluşturuyor
00:18 Trump, uluslararası liderleri Barış Konseyi’nin ilk toplantısına davet etti
00:17 Bakan Yumaklı: 11 ilde tarımsal altyapıya 67 milyar liralık yatırım yaptık
00:16 Türk zırhlıları Almanya’da
00:12 BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milli Ekonomi Modeli insanlık için en büyük şanstır”
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün’e destek
00:01 Devlet Bahçeli: Terörsüz Türkiye hedefi milli dayanışmayla hayat bulacaktır
17:15 Bir Terk Etme Hikayesi
11:19 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Bir Geri Gidiş: Savunma Bakanlığı’ndan Savaş Bakanlığı’na
10:27 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
06:39 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:52 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ekmeğini Taştan Çıkaracaklar

Ekmeğini Taştan Çıkaracaklar
18.10.2021
A+
A-

TOKAT-TÜHA HABER / Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Artova Belediyesinin “Ekmeğini Taştan Çıkaranlar Projesi” ile Sulusaray Belediyesinin “Sulusaray İlçesi Kaz Yetiştiriciliği Tesisi Projesi”, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilecek.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, toplam bütçesi 3,8 milyon TL olan projelerin sözleşmesi, Artova ve Sulusaray Belediyeleri ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu projelerle gençlerin ve kadınların istihdamını artıracağız. Hedefimiz Tokat’ı tarihinde olduğu gibi Anadolu’nun önemli merkezlerinden biri haline getirmek.” dedi.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Bakan Varank, Tokat Belediyesi Çamurdan Elektrik Üretim Tesisi Açılışı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) İmza Töreni’nde yaptığı konuşmada, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulayacakları 3,8 milyon lira bütçeli 2 projenin de imza törenini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Varank, “Artova’da değerli taşların işlenmesini, Sulusaray’da da kaz yetiştiriciliğini destekleyerek, bu projelerle gençlerin ve kadınların istihdamını artıracağız. Tüm bu projelerle hedefimiz Tokat’ı tarihinde olduğu gibi Anadolu’nun önemli merkezlerinden biri haline getirmek.” diye konuştu.

REFAHA KAVUŞACAK

Tamamlanan 7 projenin açılışını, 1 projenin temel atmasını ve 2 projenin de imza törenini gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Turizm, kültür ve istihdam konuları başta olmak üzere birçok önemli konuda gelişimi hedefleyen bu projelerle ilimizin hak ettiği refaha kavuşması daha da hızlanacak.” ifadelerini kullandı.

PROJELERE İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Varank, bu kapsamdaki 13,5 milyon lira bütçeli “Akdağ’ın Zirvesinden Kazova’ya Kırsal Turizm Rotası Projesi”, 2,5 milyon lira bütçeli “Zinav Gölü Rekreasyon Alanı Projesi” ve 2 milyon lira bütçeli “Bilim Tarihi Müzesi”ne ilişkin bilgi verdi.

Başçiftlik Kayak Tesisi, Sulusokak Kent Meydanı, Osmanpaşa Konağı, Turhal ve Erbaa organize sanayi bölgelerindeki kreşlerin de diğer projeler arasında yer aldığını kaydeden Varank, tüm bu projelerin toplam limitinin yaklaşık 24 milyon lira olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk, Artova Belediye Başkanı Lütvü Yalçın ve OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin projelere ilişkin protokol imzaladı.

Ekmeğini taştan çıkaranlar

EKMEĞİNİ TAŞTAN ÇIKARANLAR PROJESİ

Ekmeğini Taştan Çıkaranlar Projesi” ile Artova ilçe sınırlarında yüksek kaliteli olarak bulunan krizopras, opal ve kalsedon gibi doğal taşların işlenmesi ve yüzük, kolye, küpe, tesbih, baston ürünlerin tasarım ve üretim süreçlerinin yürütüleceği bir kuyumculuk teknolojisi atölyesi kurulumu gerçekleştirilecek.

KADIN İSTİHDAMI

Ürünlerin satışı ve pazarlanması için bir satış merkezi oluşturulması, ilçede 25-40 yaş arası kadınlara istihdam sağlanması, böylelikle ilçede gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilerek projenin çarpan etkileriyle birlikte vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor.

Kışın vazgeçilmez lezzeti kaz etinin sofralara yolculuğu başladı - Son Dakika Haberleri

KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ TESİSİ PROJESİ

Sulusaray Belediyesi tarafından yürütülecek projede ise damızlık kaz yetiştiriciliği tesisi kurularak, 20-24 yaş arası genç kadın ve erkeklere yönelik katma değerli kaz ürünlerinin elde edilmesine yönelik eğitim verilmesi sağlanacak. İlçenin gastronomi kültüründe yeri olan kaz etli yemeklerinin turizm sektörüne entegrasyonunun sağlanması için de yerel işletmelerle iş birliği mekanizmaları geliştirilecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 18 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.