enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

6 asırlık ağacın kavuğuna arılar bal yaptı

6 asırlık ağacın kavuğuna arılar bal yaptı
31.12.2020
A+
A-

 

TÜHA HABER / İstanbul’un Tuzla ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 yaşında olduğu söylenen sedir ağacının kavuğuna arılar bal yaptı. Yaklaşık 15 kilogram bal yapan arılar vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

TRT Haber’de yer alan DHA’nın haberinde, İstanbul’un Tuzla ilçesi İstasyon Mahallesi’nde bulunan ve 600 yıllık olduğu söylenen sedir ağacının gövdesindeki boşlukta dut ağacı yetişmeye başladı.

Dut ağacının yetiştiği bölgeye de arı ve güvercinler yuva yaptı. Yerlerini seven arılar zamanla ağacın kavuğuna bal yapmaya başladı. Yaklaşık 15 kilo bal yapan arılar vatandaşlar tarafından ilgiyla karşılandı.

Tuzla Belediyesine bağlı ekipler ve mahalle sakinleri her sabah ağacın bulunduğu bölgeye uğrayarak güvercinlerin yemek ve su ihtiyacını karşılıyor.

Ayrıca ağacın gövdesine bir kapı yapılarak arıların güvenli bir şekilde bal peteği oluşturmasına yardımcı olundu. Ağaçta oluşan yaralar ise özel ilaçlar sürülerek tedavi edildi.

6 asırlık ağacın kavuğuna arılar bal yaptı

“15 kilodan fazla bal alınmış buradan”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ”Yanında durduğumuz ağaç 6 asırlık, yaklaşık 600 yıllık bir tarihi olan bir selvi ağacıdır. Selvi ağacı bizim kültürümüzde köküyle doğumu, gövdesiyle yaşamı, yaprakları ile sonsuzluğu ifade eder. Ama bu ağacın bize sunmuş olduğu başka bir güzellik var. Kendi gövdesine bir dut ağacı olması ve aynı zamanda içeride arılar ki 15 kilodan fazla bal alınmış buradan. Arıların kovan kurması ve doğal bir kovan oluşturması ortak yaşam formuna çok güzel bir örnektir. İki ayrı ağacın, dut ağacı ile selvi ağacının burada birlikte bulunması ve gövdesinde arıların yaşam oluşturmaları gerçekten ortak yaşam tarzı konusunda insanlara büyük ders verdiğine inanıyorum” dedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.