enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
18:46 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
08:42 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’na düşen İsrail’in İran saldırısı..
20:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:08 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

6-8 Ekim sanıklarının ev ve iş yerlerinde örgütsel dokümanlar çıktı

6-8 Ekim sanıklarının ev ve iş yerlerinde örgütsel dokümanlar çıktı
07.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın yanı sıra PKK’nın sözde yöneticilerinin de aralarında olduğu 6-8 Ekim dava dosyasına giren deliller terör örgütlerinin arşivi gibi.

6-8 Ekim davası sanıklarının cep telefonları ve bilgisayarlarından örgütsel dokümanlar çıktı. Terör örgütleri PKK ve YPG’ye ait çok sayıda belge ve fotoğraf bulundu. Terör örgütü elebaşı Öcalan’a ait kitaplar ve yazılan notlar da bu dokümanlar arasında yer aldı. Sanıklar sorgularında o fotoğrafları inkar etti, terör örgütlerinden haberleri olmadığını ileri sürdü.

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın yanı sıra PKK’nın sözde yöneticilerinin de aralarında olduğu 6-8 Ekim dava dosyasına giren deliller terör örgütlerinin arşivi gibi.

Bilgisayarında teröristlere ait fotoğraflar, evinde örgüt elebaşına ait kitaplar çıktı

Tutuklu sanık Bülent Barmaksız’ın bilgisayarında PKK ve terör örgütünün Suriye’deki yapılanması YPG ve YPS mensuplarına ait fotoğraflar tespit edildi. Evinde de örgüt elebaşına ait kitaplar çıktı. Barmaksız savunmasında kitapların yasak olduğunu bilmediğini söyledi.

Terörist cenazesindeki görüntüleri açıklayamadı

Tutuklu sanık eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in cep telefonunda ise etkisiz hale getirilen PKK’lıların cenaze törenlerine ait görüntüler tespit edildi. Savcılık ifadesinde, kendisini insan hakları savunucusu olarak tanıtan  Ayhan Bilgen fotoğraflara bir açıklama getiremedi.

PKK elebaşından imzalı not

Tutuksuz sanık eski HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın evinde altında elebaşı Abdullah Öcalan’ın imzasının olduğu not bulundu. Tan’a hitaben yazılan notta, “Tarihsel geleceğimizin büyük takipçisi Altan Tan’a saygı ve sevgiyle” ifadesi yer aldı.

Ayrıca Tan’ın kitaplığında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Kürtçeye çevrilen kitaplarının bulunduğu tutanaklara geçti. Tan savcılık ifadesinde, milletvekilliği döneminde kendisine kitap ve yayınların gönderildiğini belirtti. “Kütüphanemde 5 bin kitap var, kitapların yasaklı olduğunu bilmiyordum” savunması yaptı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 07 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.