enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
16:40 ABD Başkanı Trump: Venezuela’da gemilerin yanaştığı büyük bir tesis vuruldu
16:33 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Kiev yönetimi ve Batılı destekçileri bu toprak düzenini tanımak zorunda
16:24 Yemen hükümeti de ülkede Olağan Üstü Hal ilan edildiğini duyurdu.
16:16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin’in konutuna saldırı girişimi terör eylemidir
13:49 HÜRJET, Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine giriyor.
11:52 Kahraman şehitlerimiz için veda töreni düzenlendi
05:12 Yalova’da operasyon sırasında şehit olan polis memuru Turgut Külünk’ün acı haberi ailesine ulaştı
TÜMÜNÜ GÖSTER →
06.05.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Amerikan ve İngiliz siber güvenlik birimleri İngiltere ve ABD’de Corona virüsüne karşı çalışmalar yürüten sağlık ve araştırma kurumlarına yönelik ‘şifre kırma’ girişimleri tespit edildiğini açıkladı. Yetkililer açıklamada, söz konusu kurumlarda çalışanlara tüm dijital program şifrelerini değiştirmeleri çağrısında bulundu.

“Kişisel bilgilere erişim çabası”

5 Mayıs, Salı günü ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Teşkilatı’ndan (CISA) yapılan resmi açıklamada, Corona virüsünün tedavisi için çalışmalarda bulunan kurumların hesaplarına yönelik tespit edilen saldırı girişimlerinin ‘gelişmiş ısrarcı tehdit unsuru’ niteliğinde olduğu belirtildi.

(TÜHA) RKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, yetkililer, tehdit oluşturan grupların kurumların dijital hesaplarındaki kişisel bilgilere ve fikri mülkiyet kapsamındaki bilgilere erişme çabasında olduklarını aktardı.

“Corona virüsüyle ilgili çalışa yürüten üniversiteler de hedefte”

İngiltere’de Ulusal Siber Güvenlik Merkezi’nden (NCSC) yapılan açıklamada Corona virüsüyle ilgili proje ve araştırmaların yürütüldüğü üniversiteler de dahil çeşitli kurumlara yönelik siber saldırı girişimlerinin ciddi oranda arttığı belirtildi.

NCSC Operasyon Müdürü Paul Chichester, “İngiltere’nin sağlık ve araştırma hizmeti sunan kuruluşlarının Corona virüsü salgını döneminde siber saldırılardan korunmasını sağlamaya tamamen odaklanmış durumdayız” dedi ve ekledi: “Ancak bunu yalnız yapamayız. Sağlık politikasını yürütenlere ve araştırmacılara, kendilerini özellikle şifre kırma girişimlerinden korumaları için gerekli adımları atmalarını tavsiye ediyoruz.”

ABD’deki CISA yetkilisi Bryan Ware de, siber saldırılara karşı İngiltere’deki NCSC yetkilileriyle işbirliği içinde olduklarını aktardı. Yetkililer, saldırıların hedefinde olan kuruluşlardaki çalışanların tüm şifrelerini daha zorlu hale getirmek koşuluyla değiştirmeleri gerektiğini vurguluyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 6 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.