enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:20
22:10 CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde gerçekleşen olaylarla alakalı sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan 24 sosyal medya kullanıcısından 3’ü tutuklandı.
21:59 Dışişleri Bakanlığı: Alçakça saldırı karşısında Katar’ın yanındayız
21:53 Burhanettin Duran: TRT’nin duayen spikerlerinden Özel’e Allah’tan rahmet diliyorum
21:43 TRT’nin duayen spikerlerinden Gülden Özel hayatını kaybetti
21:29 Fenerbahçe, Profesyonel Futbol A Takımı’nın teknik direktörlük görevine 39 yaşındaki Domenico Tedesco’nun getirildi
21:21 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Katar’da Hamas müzakere heyetine düzenlediği saldırıya, “barbarca terör eylemidir”dedi.
21:04 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında Polonya’yı 91-77 yenen 12 dev adam, yarı finale yükseldi.
17:10 Teşkilat oyuncuları içerisinde çok önemli oyuncular yer alıyor. 6. sezonu ile yeni kadrosuyla izleyicilerinin karşısına çıkacak Teşkilat dizisi oyuncuları ve dizinin tüm detayları içeriğimizde!
09:49 Medeni dünyada liderler nasıl eleştiriliyor, nasıl, övülüyor?
07:59 İletişim Başkanı Duran “Filenin Sultanları”nı kutladı
07:57 Moskova: Türkiye, Rus bakır ithalatını yüzde166 artırdı
07:49 Gönül Dağı oyuncuları; erkek ve kadın oyuncular, 6. sezon tüm oyuncular, yeni katılan oyuncular…
07:29 A Milli Kadın Voleybol Takımımız, dünya ikincisi Filenin Sultanları’ndan notlar!
07:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden haberler: Seymen Battı-Çıktı Büyükşehir’le pırıl pırıl
07:22 Kastamonu’da gençler, sosyal medya ve internet bağımlılığından uzaklaştırılıyor…
07:18 İktidar, ekonominin 3 yıllık yol haritası olarak görülen Orta Vadeli Program’ı Resmi Gazete’de yayınladı.
07:14 CHP İstanbul İl Başkanlığı ve öne çıkan gelişmeler…
06:46 Aralarında Oscar, BAFTA, Emmy ve Cannes ödüllü isimlerin de bulunduğu oyuncu, yönetmen ve film yapımcısı, İsrailli film kurumlarıyla çalışmayı reddetti…
06:42 Prof. Dr. Nuran Yıldız: CHP’nin iki büyük sorunu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, ‘Sayın Yunanistan Başbakanımız Mitsotakis kendi isteğine göre konuşmuştur”.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, ‘Sayın Yunanistan Başbakanımız Mitsotakis kendi isteğine göre konuşmuştur”.
31.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, gündeme ilişkin sorulara cevap verdi.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye ırkçı tehdit - Dünya HaberleriSayın Müftüm, Filistin yürüyüşü düzenlendi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Filistin dünyanın kanayan yarasıdır. Filistin için sızlamayan yürek canlı olamaz. Bilhassa, İslâm aleminin yüreği sızlamıyorsa, bu da onların ölümü demektir. Biz İskeçe Müslüman Türk insanı olarak, Azınlığımızın ve insanlığımızın gereğini yaptık. Zulmün durması için duyarlılığımızı yerine getirdik. Filistin yürüyüşü, demokratik bir yürüyüştü. Hiç kimse art niyet aramamalıdır.

Geçen gün Kudüs’ün önünde Bayraklı birinin fotoğrafı ile bir tweet attınız. Sayın Müftüm, sosyal medyada bu tutumunuz farklı şekilde yorumlandı. Bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?

Kudüs’ü huzura erdiren ve fetheden Selahattin Eyyubi’dir. At üstündeki Kelime-i Şehadet Bayraklı adam odur. Onun döneminde üç büyük din mensubu huzur içinde beraberce yaşamışlardır. Müslümanlar da, Hristiyanlar da, Museviler de birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşıyorlardı. Benim kastım, bugün Kudüs’ün böyle huzura ihtiyacı vardır. Bunu vurgulamaya çalışıyorum. Cahilâne yazılar çıktı ve benim bu paylaşımımı Cihad olarak, Hristiyan ve Musevi düşmanlığı olarak lânse ettiler. Bunu tamamen reddediyorum. Ayrıca, Yunan yetkililerinin Suud bayrağı yanında fotoğrafları var. Eğer onlar da bu bayrağın önünde poz veriyor diye cihatçı ise, ben de bu iftiraları kabul edebilirim. Aksi halde reddediyorum.

Yunanistan Başbakanı sayın Mitsotakis, geçen hafta bir açıklama yaptı. Başbakanın söylediklerini nasıl yorumluyorsunuz?

Sayın Yunanistan Başbakanımız Mitsotakis kendi isteğine göre konuşmuştur. Kendisi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı Yunanlı olarak dile getirmiştir. Yunanistan Atina Barış Antlaşmasını ve Lozan Barış Antlaşmasını Türkiye ile imzaladılar. Mübadeleyi Türkiye ile yaptılar. Okullarımızın tabelalarına zamanında Türk kelimesini onlar yazdırdılar. İlkokul diplomalarını Türkçe ve Türk ilkokulu diye onlar bize verdiler. Hatta Bulgaristan, ‘bu azınlık Bulgarca konuşuyor’ diye ‘bunlar Bulgardır’ dediği zamanlar Yunanistan bizim Bulgar olmadığımızı savundu ve bizden Türkçe konuşmamız istendi. Şimdi de bize, ‘siz Yunanlısınız’ diyorlar. İnandırıcı değil ve hakikatleri dile getirmiyor bu söylemleri. Kim ne olduğunu kendisi bilir. Benim için ne Bulgar ne de Yunanlı karar veremez. Benim ne olduğumu ben bilir ve söylerim. Pomak diyenler de, dikkat etsin, konuştukları dil başka bir ülkenin dilidir. Bunu kışkırtanlar da bu toplumu felâkete sürüklemektedir.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye ırkçı tehdit - Dünya HaberleriBölgemizde bazı dernekler pomaklık üzerinde Türkiye’ye mesajlar veriyor ve Azınlığın Türk olmadığını iddia etmeye çalışıyorlar. Bu konuda ne dersiniz?

Bu tip dernekler yeni değildir. Bunlar önlerine ne konursa yayımlayan kişilerdir. Toplumu temsil etmezler. İnsan kendini ne hissederse odur. Bu kardeşlerimiz de, Yunanlı Pomaksa saygı duyarız. Ama saygı da bekleriz.

Paşevik Medresesinde eskiden Arapça okunduğu dile getirildi. Son zamanlarda Türkçe olmadığı, daha sonra Türkçe okutulduğu söyleniyor. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Paşevik Medresesi, eski ve çok güzel medreselerimizdendir. Çok talebe yetiştirmiş ve eğitim vermiştir. Medreselerde eğitim, Osmanlıca dili üzerinden verilirdi. Yani yazı Arapça, söylem ve dil Türkçe’dir. Medreseler Arap dili üzerinden  hiçbir zaman eğitim vermemiştir. Bazı dersler Arapça olmuştur, Kur’an-ı Kerim gibi.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.