enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:12 Kumar Bir Halk Sağlığı Sorunudur
07:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar 
07:54 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
07:43 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
07:40 Ankara Gastronomi Festivali 24-26 Ekim’de, tarih ve lezzet başkent sofralarında buluşuyor.
07:28 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
07:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze soykırımını durdurma noktasında önemli bir adım attık”
07:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
07:18 Filistin’in Başkenti Doğu Kudüs’ten derlediğimiz haber turu!
07:17 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yarışacak 8 aday, yoğun kampanya dönemine girdi.
07:16 Bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-2 derece altında seyretmeye devam edecek. Kar yolda…
07:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özel, Brüksel’de laf üretirken biz Anadolu’da eser üretiyoruz
06:57 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:57 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
22:08 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKTC Cumhuriyet Meclisinde bugün önemli bir adım atıldı
07:53 Malezya Milli Günü Kutlaması ve 2026 Malezya Ziyaret Yılı tanıtımından notlar…
07:47 Gençlik ve Spor Bakanlığı ile (TÜBİTAK) iş birliğinde gençler için “uzay ve havacılık” kampı
07:41 Güvenlik uzmanı ve yazar Mete Yarar, “Bugün Gazze’de yapılanları onaylayanların oranı yüzde 70″
07:38 ABD’li teknoloji şirketi Google, gelecek beş yıl içinde en büyük yapay zeka merkezini Hindistan’da kuracak
07:37 Tataristan helal ürün ihracatını artırmayı planlıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hollanda seçimlerinde tek sevindirici sonuç:Türk ve Müslüman dostu Sigrid Kaag’ın zaferi…

Hollanda seçimlerinde tek sevindirici sonuç:Türk ve Müslüman dostu Sigrid Kaag’ın zaferi…
19.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Başbakan’ın partisi yine birinci parti. Irkçı Wilders ikincilikten üçüncülüğe düştü. DENK Partisi hafif sallandı. Sosyalist Parti ve Yeşil Sol Parti çok kayıp verdi. Hıristiyan Demokratlar hezimete uğradı. İşçi Partisi yerinde saydı. Diğer ırkçı partiler kazandı. Ama en büyük kazanan Demokrat 66 oldu.

İlhan KARAÇAY & Amsterdam

Önceki gün yapılan Hollanda genel seçimlerinde en büyük sürprizi, Türk ve Müslüman dostu Sigrid Kaag’ın liderliğini yaptığı Demokrat ’66 Partisi yaptı. Kazandığı 24 sandalye ile, ırkçı Wilders’in partisini ikincilikten indiren Sigrid Kaag, ilk haberden sonra masaların üzerinde dans edecek kadar sevindi.
Korona hastalığına karşı alınan önlemler nedeniyle günlerce protesto edilen ve yabancı kökenlileri mağdur eden, çocuk bakım ödenekleri için, skandal hatalar yapan vergi daireleri haberleri ile çok yıpranan Başbakan Rutte, tüm bu dezavantaj gelişmelere rağmen, 36 sandalye ile birinci parti olarak kalmayı başardı.
Başbakan Mark Rutte de seçim sonuçlarının ilk duyuruluşu sırasında sevinç çığlıkları attı.
Anketlerde 25 sandalye kazanacağı tahmin edilen Türk ve Müslüman düşmanı ırkçı Wilders’in elde ettiği sandalye sayısı 17 oldu. Hayal kırıklığı yaşayan Wilders, sonuçların açıklanmasından sonra kabalığı bir kenara atarak Mark Rutte ve Sigrid Kaag’ı tebrik etti.
Wilders, ‘Sandalye kaybımız oldu ama yine de ana muhalefet partisi olduk’ diye avunmaya çalıştı.
Koalisyon ortağı Hıristiyan Demokratlar Birliği CDA’nın siyasi lideri olan Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, 4 sandalye kaybedip 15 elde edişlerinin nedenini, Rutte ile ortaklığa bağladı. Bundan sonraki koalisyonda yer alıp almayacakları hakkında fikir beyan etmeyen Hoekstra’nın istifası bekleniyor.
İşçi Partisi’nin, ‘Sütçü kızı’ olarak anılan yeni siyasi lideri Lilianne Plaumen de bir varlık gösteremedi ve mevcut olan 9 sandalye sayısını yükseltemedi.
Sol görüşlü Sosyalist Parti 5 kayıpla 9 sandalye, Yeşil Sol Partisi de 7 kayıpla 7 sandalye elde ettiler.
Wilders’in en büyük rakibi Form Demokrasi Partisi’nin genç lideri Thierry Baudet 2 olan sandalye sayısını 8’e yükseltmeyi başardı.
Sandalye sayısı 3 olan ve 4-5 olması beklenen DENK Partisi, bir sandalye kaybetti. Oyların tamamen sayılmasından sonra bir sandalye daha kelde edeceği tahmin edilen DENK Partisi’ndeki ortam pek iç açıcı değil.
Kesin olmayan sonuçlara göre, partilerin elde ettikleri sandalye sayıları şöyle:
VVD: 36 (+3), D66: 24 (+5), PVV: 17 (-3), CDA: 15 (-4), SP: 9 (-5),

PvdA: 9 (0), FVD: 8 (+6), GroenLinks: 7 (-7), Partij voor de Dieren: 6 (+1),
ChristenUnie: 5 (0), JA21: 4 (+4), Volt: 3 (+3), SGP: 3 (0), DENK: 2 (-1),
50PLUS: 1 (-3), BoerBurgerBeweging: 1 (+1),BIJ1: 1 (+1)
Türk ve Müslüman dostu Sigrid Kaag yazımı bekleyiniz lütfen.

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.