enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
08:04 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
07:58 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
07:46 Hatay Sörf Merkezi LC Waikiki sponsorluğunda yılın son sörf şenliğini gerçekleştirdi
07:19 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
07:19 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
07:06 İletişim Başkanı Duran, İstanbul’da1 Ocak’ta sabah namazının ardından yapılacak Filistin’e destek yürüyüşü için çağrıda bulundu
06:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu…
06:37 CHP Genel Başkanı Özel, “Erdoğan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı’nı, saray rejiminin muhafızı olarak nitelendirip yetkilendiriyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HDP kapatılırsa CHP yerini ziyadesiyle doldurur

HDP kapatılırsa CHP yerini ziyadesiyle doldurur
05.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / AKŞAM Gazetesi Yazarı Turgay Güler köşesinde kaleme aldığı ‘HDP kapatılırsa CHP yerini ziyadesiyle doldurur’ başlıklı yazısında, HDP’in, PKK’nın siyasi uzantısı, CHP’nin de, HDP’nin ortağı ve Millet ittifakı’nın da bu ortaklığın çatısı olduğunun altını çiziyor.

Turgay Güler:Sarıgül 10 gün içinde adaylıktan çekilebilirTurgay Güler, PKK’nın arkasında başta Amerika olmak üzere Fransa, Belçika, Almanya ve derin Avrupa’nın  olduğunu hatırlatarak, bunu da bu ülkede bilmeyenin olmadığına dikkat çekiyor. yoktur.

HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın geçenlerde, “Bizim PKK ile herhangi bir ilişkimiz, irtibatımız yok” dediğini hatırlatan Turgay Güler,  geçenlerde; Buldan’ın bu zırvasına milletçe tepki gösterildiğini ifade etti.

Turgay Güler, şöyle devam etti:

“Eyvallah, milletin gözünün içine baka baka alay eder gibi ‘PKK’yla ilişkimiz, irtibatımız yok‘ açıklaması sahibiyle birlikte her türlü tepkiyi hak ediyor aslında. Lakin PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve HDP’nin de PKK’dan farkının olmadığını ispata kalkışmak komik olduğu kadar ayıp da değil midir? Peki Kemal Bey ne dedi? O da benzer bir açıklamayla bu ilişkiyi inkara kalkıştı. Şunları söyledi Kemal Bey: “-Efendim şimdi CHP’yi PKK’lı diye suçluyorlar. Yahu PKK’nın saldırdığı tek lider benim. Şavşat’tan Ardanuş’a giderken canımızı zor kurtardık. Bir er şehit oldu. Ama toplum unutuyor. Yalan! Hem de buz gibi yalan!”

AKŞAM Gazetesi Yazarı Turgay Güler, yazısında o saldırının ardından PKK tarafından yapılan açıklamaya da yer verdi:

‘Artvin-Şavşat yolunda bir askeri konvoyun geçeceği bilgisinin alınması üzerine bu konvoyun önünde bulunan JÖH’lere ait bir Cemse aracı imha etmek üzere hedeflenmiş ve etkili bir biçimde vurulmuştur. Eylemci gücün kesinlikle önceden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait bir konvoy olduğu yönünde herhangi bir bilgisi yoktur. Eylem esnasında askeri aracın arkasında sivil bir konvoyun olduğu fark edilmiş ve zaten Kılıçdaroğlu’nun bindiği araç, güçlerimizin atış mesafesine girmesine rağmen herhangi bir atış yapılmamıştır. Burada CHP ve Kılııçdaroğlu kesinlikle herhangi bir biçimde hedeflenmemiştir. Ne genelde gerillalarımızın ne de yerel gücümüzün böyle bir planı söz konusu değildir’.

“Evet Kemal Bey haklı! Millet unutuyor. Ama Kemal Bey de unutuyor” diyen Turgay Güler, “O gün orada saldırının Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olduğunu düşünerek canı pahasına çatışıp şehit düşen erimizi unutuyor. O eri PKK’nın şehit ettiğini de. Ama biz unutmuyoruz ve unutmayacağız; Mesela o şehit ere ve arkadaşlarına ‘militan‘ dediğini” hatırlatıyor.

Yazar Turgay Güler, “Kemal Bey aynı açıklamasının devamında daha neler söylüyor neler!” diyerek yazısına Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına şöyle yer veriyor:

Bu ülkenin çıkarlarını savunmak kolay değildir arkadaşlar zordur. Milletin hakkını hukukunu savunmak kolay değildir zordur. Ankara’dan İstanbul’a ben 450 kilometre Adalet Yürüyüşü yaptım bu kolay mı?

Turgay Güler, “Millet yine unutmuş olabilir, tabii Kemal Bey de. Hadi bir kez daha hatırlatalım o vakit” diyerek yazısına devam ediyor:

“Adalet yürüyüşüymüş!

Sağınızda FETÖ’cüler, solunuzda PKK’lılar vardı Kemal Bey. Tepkilerden çekinmeseydiniz Selahattin Demirtaş için Edirne’ye kadar da yürüyecektiniz.

Unuttunuz mu?

Demek ki neymiş? PKK o saldırıda sizi hedef almamış. Demek ki neymiş? Siz adalet için yürümemişsiniz.

Bu durumda ‘PKK’nın saldırdığı tek lider benim’ teziniz de boşa çıkıyor. Sizin mantığınızla mademki PKK size saldırmadı, o halde PKK ile işbirliğiniz tartışmasız bir hakikattir!

Öyle ya!

Ağzınızı açıp terör örgütü PKK’ya tek laf edemiyorsunuz. Sorulduğunda da ‘reklamları olmasın’ diyorsunuz.

Şimdi bir dakika.

Bese Hozat yerel seçimler öncesi ‘İstanbul’da İmamoğlu’nu Ankara’da Mansur Yavaş’ı destekleyeceğiz’ demedi mi?

Dedi.

Kandil’in eli kanlı sözde elebaşları sizin adaylarınıza oy verin çağrıları yapmadı mı?

Yaptı.

HDP’li yöneticiler seçim sonrası ‘İmamoğlu da bilecek, Mansur Yavaş da bilecek ki bizim sayemizde kazandılar’ demedi mi?

Dedi.

Bundan sebep belediyelere HDP teşkilatlarında işe alımlar yapılmadı mı?

Yapıldı.

CHP’li milletvekilleri PKK’lı teröristlerin cenazelerine gidip salya sümük ağlamadı mı?

Ağladı.

CHP ile PKK arasındaki ilişkiyi, irtibatı ortaya koyacak başkaca nasıl bir delile ihtiyaç var? Kaldı ki bu konuda verilecek daha çok örnek var.

Ve son bir not.

Türkiye terörle mücadelede hiç olmadığı kadar kararlı ve başarılı. Kökleri kazınıyor. Şimdi herkesin oturup şu sorunun cevabını bulması gerekir.

CHP bundan niçin rahatsız?”

***

HABER : Ataner YÜCE & Emekli TRT Muhabiri

[TÜHA Haber Ajansı, 05 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.