enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Kongresi’nin 106. yılı dolayısıyla yayımladığı anlamlı mesaj: “Sivas Kongresi’nin ruhu bugün de yaşıyor”
10:46 CHP’de İstanbul düğümü! Şimdi ne olacak? Açıklamalar peş peşe geliyor…
07:57 Ömer Çelik: “Türkiye’nin savunma sanayisinin geldiği noktayı manşetlerinden indiremiyorlar”
07:54 Suriye’deki Son Gelişmeler, Terör Örgütlerinin Planları ve Türkiye’nin Güvenlik Perspektifi: Jeopolitik ve Teorik Bir Analiz
07:43 Afganistan’da yeni diplomasi masası: Çin’in koridor planı
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:42 Su’da Riski Yönetemezsek!
07:39 Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Büyüme verilerini değerlendirdi
07:39 ABD Dışişleri, FKÖ ve Filistin yönetimi üyelerinin vizelerinin iptal edildiğini açıkladı.
07:39 Bakan Tunç, “Adaletin Yüzyılında her adımımızı adaletin rehberliğinde atacak, çalışmalarımızı adaletin ışığıyla aydınlatacağız.”
07:32 Çin ABD’nin “süper güç” tahtını zorluyor
07:31 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışmalarına başladığı Başiskele Kavşağı Koridor Projesi hızlı bir şekilde ilerliyor.
07:26 İzmit Pişmaniyesinin Fahri Tanıtım Elçisi: Dr. Öğr. Üyesi Necmi Cemal Özdemir
07:25 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, ABD’nin Filistinli yetkililerin vizelerini iptal etmesine ilişkin konuştu…
07:24 Afganistan’daki deprem neden bu kadar yıkıcı oldu?
07:22 Kanal İstanbul güzergâhında Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın satın aldığı 44 dönümlük tarım arazisi, turizme açıldı…
07:12 Almanya’da “sözlü taciz suç sayılsın” girişimi
07:00 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-130 Başiskele Kavşağı’nda yürüttüğü proje kapsamında ağır vasıta giriş yasağı
12:56 CHP’ye kayyum: Özgür Çelik ve Gürsel Tekin kimdir?
12:33 Akın Gürlek: İtirafçı olmak isteyenler kapılarda yatıyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

377 kişi ve kuruluşun mal varlıkları donduruldu

377 kişi ve kuruluşun mal varlıkları donduruldu
07.04.2021
A+
A-

TÜHA HABER / 377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu. Fethullah Gülen, Ekrem Dumanlı, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan da mal varlığı dondurulan isimler arasında.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı haberine göre,Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun uyarınca 377 kişi ve kuruluşun Türkiye’deki mal varlıkları donduruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın imzasını taşıyan 06 Nisan 2021 tarihli karar bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 12 sayfadan oluşan kararda dört ayrı listede Gülen yapılanması, IŞİD, PKK ve DHKP/C’ye mensup oldukları belirtilen kişilerin mal varlıkları donduruldu.

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’a atıf yapılan kararda “6415 sayılı Kanunun 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun’un 3’üncü ve 4’üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş veya organizasyonların Türkiye’de bulunan mal varlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır” denildi.

Akın İpek ve Ekrem Dumanlı da var

FETÖ/PDY Terör Örgütü” mensubu olduğu belirtilen kişilerin bulunduğu ilk listede 205 kişinin ismi yer aldı. Bu kişiler arasında Fethullah Gülen’in yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen Koza İpek Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Hamdi Akın İpek, kapatılan Zaman gazetesinin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu’nun genel müdürü Hidayet Karaca ve eski Polis Akademisi öğretim üyesi Önder Aytaç da bulunuyor.

DEAŞ Terör Örgütü” mensubu olduğu belirtilen kişilerin bulunduğu ikinci listede 86 kişinin ismi bulunuyor.

PKK/KCK Terör Örgütü” mensubu olduğu belirtilen kişilerin bulunduğu üçüncü listede ise 64 kişi ve 13 kuruluş yer alıyor. PKK yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Ali Haydar Kaytan, Remzi Kartal, Sabri Ok, Rıza Altun ve Zübeyir Aydar’ın yanı sıra Suriye Demokratik Güçleri Komutanı Mazlum Kobani (Ferhat Abdi Şahin) de mal varlığı dondurulan isimler arasında.

DHKP/C Terör Örgütü” mensubu olduğu belirtilen kişilerin olduğu dördüncü listede ise 9 kişinin mal varlıkları donduruldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 7 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.