enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:13 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’dan “Ramazan ayı özümüze dönüşün vaktidir”
00:12 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:11 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:10 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in ‘Sabah Kahvesi’nde I Orada Neler Oluyor!
00:09 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:08 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:05 Yağışlar ve belirsizlik arttı. İklim Riskleri azalmadı
00:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Enflasyon düşmeye devam edecek”
00:03 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
00:02 Kayserispor Rusya’da gündem
00:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:56 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:56 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:51 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:43 İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bağışıklık sistemini güçlendiren lahanaya ilgi arttı

Bağışıklık sistemini güçlendiren lahanaya ilgi arttı
13.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Koronavirüs salgını döneminde bağışıklık sistemini güçlendiren besinler arasında yer alan lahanaya tüketicinin ilgisi arttı. Geçen yıl pazarlarda kilosu 2 TL’den başlayan lahananın fiyatı, bu yıl ürünün az olması nedeniyle 5 TL’ye kadar çıktı.

Sınav öncesi bu hataya düşmeyin!Diyetisyen Derya Zünbülcan, lahananın altın besinlerden olduğunu belirtip, “Hava kirliliğine karşı koruyucu, hücre yenileyici özellikleri var. Bağışıklık sistemi için doğal bir ilaç. Yüksek oranda lif içerdiği için toksinlerin vücuttan atılması için çok önemli” dedi.

Koronavirüs salgınından sonra tüm dünya, virüse karşı güçlü kalabilmek için doğal beslenmeye yöneldi. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler revaçta olurken, bunlardan biri olan lahanaya da talep arttı.

Mucize sebze lahana! - Son Dakika Haberler

Geçen yıl pazarda kilosu kalitesine göre 2 TL’ye satılan lahananın fiyatı bu yıl 5 TL’ye çıktı. İçerdiği lif, antioksidan, vitamin ve mineraller sayesinde hücre yenileyici özelliğe sahip olan lahana, bu sene pazarlarda rağbet gören ürünlerinde başında gelmeye başladı.

Torbalı’daki tarlasında lahana yetiştiren Ahmet Soğan, “Geçen sene lahana çoktu ve satılmadı. Bu sene ise iyi satıldı ama maliyetler yükseldi. Geçen sene 500 TL’ye sattığımız ürünüm şimdi 1000 TL’ye çıktı. Fiyat güzel olduğu zaman para kazanıyoruz. Şu anda lahananın kilosu tarlada, 1.5 TL, halde 2.5 TL, pazarlarda ise 5 TL’ye satılıyor. Bu sene üretim biraz daha az, bu nedenle para ediyor. Bizim tarlamızdan çıkan lahanalar Türkiye’nin her yerine dağılıyor. Koronavirüs salgınından sonra sebzeye daha çok talep oldu. Brokoli, karnabahar, pırasa ve lahanaya ilgide artış var” dedi.

Lahana, brokoli ve kıvırcık lahana kanseri nasıl engelliyor? - BBC News Türkçe

‘BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN ALTIN BESİNLERDEN’

Lahananın bağışıklık sistemini güçlendiren altın besinlerden olduğunu söyleyen Diyetisyen Derya Zünbülcan ise, “Bağışıklık sistemini içerdiği antioksidan, vitamin ve minerallerle güçlendiriyor. Çok yüksek miktarda A, C, K vitaminleri, potasyum ve magnezyum içeriyor. Hava kirliliğine karşı koruyucu, hücre yenileyici özellikleri var. Lahana adeta bağışıklık sistemi için doğal bir ilaç. Yüksek oranda lif içerdiği için toksinlerin vücuttan atılması için çok önemli. Kabızlığın önlenmesinde, sindirim sıkıntısı yaşayan kişilerin sıkıntılarının aşılmasında etkili. Özellikle fonksiyonel tıpta lahanayı çok kullanıyoruz. Lakto fermente şeklinde turşuları hazırlanarak çok sıklıkla kullanılıyor. Vücudu baştan ayağa yenilediği için adeta vücudun tozunu alıyor. Fakat, tiroit rahatsızlığı olanların lahanayı haftada bir ya da iki seferden fazla tüketmemeleri önemli. Eğer bağırsaklarla ilgili sıkıntıyı gidermek için lahana kullanılıyorsa, fermente ya da lakto fermente haldeki lahana turşusunun tüketilmesi daha etkili olacaktır” diye konuştu.

Bağışıklık sistemini güçlendiren lahanaya ilgi arttı - Sağlık-Yaşam haberleri

‘METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR’

Aynı zamanda lahananın zayıflamaya da katkısı olduğunu da belirten Diyetisyen Zünbülcan, “Hem bağışıklık güçleniyor hem de metabolizma hızlanıyor. İçerdiği lifler sayesinde kilo vermeye yardımcı oluyor. Ama sadece lahana yiyerek zayıflamayı beklemek çok akıllıca değil. Sağlıklı bir diyetin içerisine lahanayı ekleyerek zayıflamaya katkı sağlanabilir” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 13 Ocak 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.