enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Memleketimizin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımlarıyla donattık’

‘Memleketimizin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımlarıyla donattık’
08.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2020 yılında birçok projeyi hayata geçirdik. 2021 yılında da aynı aşkla, şevkle, inançla ve bütünsel kalkınma vizyonuyla halkımıza hizmete etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan Hürriyet'e açıklama: Salgını fırsata çeviriyoruz - Sondakika Ekonomi Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2020 yılındaki çalışmalar ve 2021’yle ilgili projeleri (UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘na değerlendirdi.

Bakan Karaismailoğlu, “Memleketimizin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımları ile donattığımız 2020 yılını geride bıraktık.  Lojistik, mobilite ve dijitalleşme odağında 2021 yılında nicelerini de birlikte başaracağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2020 yılında ulaşım, altyapı ve haberleşme alanında birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirterek; yeni yılda da aynı aşkla, şevkle, inançla ve bütünsel kalkınma vizyonuyla halka hizmete etmeye devam edeceklerini ifade etti.

-“Büyük yatırımları, devasa ulaştırma projelerini, çağı yakalamış haberleşme hamlelerini 2021 yılında da hayata geçirmeye devam edeceğiz”

Bakan Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, 19 yıldır Türkiye’nin geleceğine yönelik büyük yatırımları, devasa ulaştırma projelerini, çağı yakalamış haberleşme hamlelerini reformist bir gelenekle geçmiş yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek; 2020 yılında hayata geçirilen dev projeleri anımsattı.

Karaismailoğlu, “2020 yılında onlarca projeyi hayata geçirdik. İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin trafik yükünü azaltan, Avrasya’nın lokomotifi Kuzey Marmara Otoyolu’nun son etabı tamamlandı. Dünya çağındaki lojistik gücümüzün simgesi Çin İhracat Treni 4 Aralık’ta İstanbul’dan çıktı. 8 bin 693 km yol katederek 19 Aralık’ta Çin’in Xi’an şehrine ulaştı. Demiryolu sektörünün lokomotifi TÜRASAŞ kuruldu. TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜVASAŞ TÜRASAŞ çatısı altında birleşti” açıklamasında bulundu.

-2020 yılında hayata geçirilen dev projeleri anımsattı

Türkiye’nin dört bir yanında birçok yol çalışmasının tamamlandığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, “Ankara-Niğde Otoyolu ile Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar olan bin 230 km’lik otoyol ağı kesintisiz olarak birbirine bağlandı. Kayseri-Niğde Otoyolu’nda emniyet ve konforu arttırmaya yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Cizre-Şırnak Yolu Cudi Dağı Tünelleri hizmete açıldı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde refah seviyesi yükseldi. Yine Giresun’umuzda güvenli ve yenilikçi teknikler kullanılarak yapılan Altı Şehitler Köprüsü hizmete girdi. Aydın-Denizli Otoyolumuzun temeli atıldı. 140 km otoyol ve 23 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 km uzunluğundaki projenin yapım çalışmaları başladı” dedi.

Salgın dönemine rağmen ağustos ayında 9,5 milyon yolcunun havayolu ulaşımını kullandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin salgın sürecinde havayolu ulaşımında dünyaya öncülük ettiğine vurgu yaptı.

Karaismailoğlu, “Bölgesinde ulaşım ve lojistik üssü haline gelecek Elazığ Havalimanı’ndaki ikinci pistin yapımında yüzde 80’in üzerinde tamamlanma sağlandı. Deniz üstündeki ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı’nın inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Kayseri’de yılda 8 milyon yolcuya hizmet verecek Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın ve Anafartalar Tramvay Hattı’nın temeli atıldı. Yine İstanbul Havalimanımızın iniş ve kalkış kapasitesini arttırmak amacıyla inşa edilen üçüncü pist hizmete sunuldu” diye konuştu.

-“2021 yılında aynı aşkla, şevkle, inançla ve bütünsel kalkınma vizyonuyla halkımıza hizmet edeceğiz”

Bakan Karaismailoğlu, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 2023 metre ile dünyanın en büyük orta açıklığına sahip köprüsü olma özelliği taşıdığına dikkat çekti.

Karaismailoğlu açıklamasında, “Botan Beğendik Köprüsünün açılması ile Küçüksu-Hizan-Pervani Yolu 5 saatten 2 saate indi. 16 il için geçiş noktası olacak turizm ve ticaret merkezlerine ulaşımı kolaylaştıracak, 660 m uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü 2 bin 400 m çift tüp Kömürhan Tüneli ve 123 m’lik çift köprüden oluşan projeyi hizmete açtık. 57 tarihi köprümüzü restore ederek mirasımıza sahip çıktık” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’yi hızlı tren ile Avrupa’ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Demiryolu Hattı çalışmaları ile büyük yol katedildiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanın talimatı ile Başakşehir Şehir Hastanesi yol ve metro çalışmalarının bakanlığın üzerine alındığını anımsattı.

Lojistik, mobilite ve dijitalleşme odağında 2020 yılında onlarca projeyi hayata geçirdiklerini belirten Karaismailoğlu, “Memleketimizin dört bir yanını ulaşım, altyapı ve haberleşme yatırımları ile donattığımız 2020 yılını geride bıraktık. 2021 yılında da aynı aşkla, şevkle, inançla ve bütünsel kalkınma vizyonuyla halkımıza hizmete devam edeceğiz. 2021’de nicelerini birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

HABER : Ataner YÜCE

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Ocak 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.