enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı
00:05 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:02 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
23:39 Kaynaklar: Trump, Azerbaycan ve bazı Orta Asya ülkelerini İbrahim Anlaşmaları’na dahil etmek istiyor
23:30 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
22:32 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
22:13 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
22:02 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
21:51 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başkan Peltek “Ortak çaba, sorunun çözümünü getirdi”

Başkan Peltek “Ortak çaba, sorunun çözümünü getirdi”
25.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek,Şanlıurfa GAP Havalimanı’nın, uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak ilan edilmesini (UHA) Uluslararası Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Urfa Hizmet.com - Şanlıurfa Haber - Şanlıurfa Spor - UrfaŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa’nın gerek bürokratlarının, gerek siyasetçilerinin ve  gerekse Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin ortak çaba ve çalışmalarının sorunun çözümünü getirdiğini söyledi.

Başkan İ.Halil Peltek, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa GAP Havalimanının daimi hudut kapısı ilan edilmesinin, stratejik birçok potansiyeli bünyesinde barındıran Şanlıurfa için önemli olduğunu belirtti.

“2018 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren ilimizin ve üyelerimizin sorunlarını paydaş kuruluşlarımızla birlikte belirleyip çözümü için konunun muhataplarına iletmeyi en büyük vazifelerimizden biri olarak gördük” diyen Başkan İ.Halil Peltek şöyle devam etti:

“Bu çerçevede yaptığımız çalışmalarda, havalimanımızın daha etkin kullanılması için uçuş sayılarının arttırılması, yeni destinasyonların belirlenmesi, Gümrük Müdürlüğü’nün Mobil Hizmetten sürekli hizmet statüsüne kavuşturulması ve uluslararası kargo taşımacılığının sağlanması gibi sorunlar üyelerimiz tarafından bize iletildi.

Biz de bu sorunların çözümü için, 2019 yılında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nden, 2019 Yılında TOBB Başkanı  M.Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan, Şanlıurfa Milletvekillerinden yine 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek talep ettik”.

Başkan İ.Halil Peltek, İlin bürokratları, siyasetçileri ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle yürüttükleri ortak çaba ve çalışmaların sorunun çözümünü getirdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle aralarında Şanlıurfa GAP Havalimanının da bulunduğu 10 havalimanının uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olduğunu ifade etti.

Turizm, ticaret ve kargo sirkülasyonu açısından stratejik olarak değerlendirdikleri bu yeniliğin, Şanlıurfa’ya hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen  İ.Halil Peltek, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilimizin kalkınmasına emek harcayan bürokratlarımıza, siyasetçilerimize, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

22 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 3115 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla Şanlıurfa GAP Havalimanı uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak ilan edildi. Bu karara göre, Şanlıurfa’ya turistik ve iş amaçlı seyahatlerde direkt ulaşım sağlanmış olacak.

Daimi Hudut Kapısı ne demek?

Hava hudut kapıları, ülkeye giriş çıkış yapacak olan vatandaşlar ile yabancıların yolcu giriş ve çıkışını yapabileceği noktalar olarak açıklanmaktadı

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.