enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2021 için ne diyelim?…İdam cezası geri gelsin…

2021 için ne diyelim?…İdam cezası geri gelsin…
03.01.2021
A+
A-

Her yılın sonunda veya başında yazmakta olduğum, geçmiş yılın değerlendirmesi ve gelecek yılın beklentileri konusunda, bu yıl ne yazacağım konusunu düşünürken, az önce eşim ile yaptığımız sohbet sırasında, Türkiye’de bir günde öldürülen dört kadın konusu gündeme geldi. 

İlhan KARAÇAY’ın analizi:

Şöyleydi medyadaki başlıklar: 

  • Aksaray‘da bir markette çalışan 2 çocuk annesi Saadet Korkmaz, ayrılmak istediği Ramazan T. tarafından 5 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. 
  • Muğla‘da ise Hafize Günakın isimli kadınnişanlı olduğu erkek tarafından tabancayla öldürüldü.  
  • İzmir‘de de ‘defalarca  koruma kararı başvurusunda bulunan‘ Çilem Kılıç boşandığı erkek tarafından öldürüldü. 
  • Malatya‘da yaşayan 73 yaşındaki Emine P.  hakkında uzaklaştırma kararı çıkardığı erkek tarafından öldürüldü. 

Görülüyor ki, Saadet Korkmaz ret ettiği içinHafize Günakın ayrılmak istediği içinEmine P. koruma kararı uygulanmadığı içinÇilem Kılıç da koruma kararı verilmediği için öldürüldüler. 

Öldürülen tüm kadınlarımızın ailelerinde ve dostlarında bıraktığı acıların ölçüsü saptanamazMağdur oldukları için öldürülen kadınlarımızdan birinin görüntüleri TV’lerde geniş yer aldı

Son dakika... Aylin Sözer'in vahşice öldüren caninin avukatı konuştu - Son  Dakika Haberleri Milliyet

İstanbul Maltepe’de bıçaklandıktan sonra diri diri yakılarak katledilen öğretim üyesi Aylin Sözer ortaya çıkan ölmeden önceki görüntüleri rekleri burktu 

İstanbul Maltepe’de bir şahıs eski kız arkadaşı olan öğretim üyesi kadını evinde önce bıçaklayarak öldürdüArdından evin kapısına polis dayanınca ateşe vererek yaktıŞahıs, polis tarafından olay yerinde gözaltına alınırken kadının cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

Öldürülen kadınöğretmen olacak adaylara öğretmenlik yapıyorduGörüntülerdeöğretmen adaylarına ders verirken nasıl insancıl olduğu hemen anlaşılıyordu.

Aylin öğretmen içinçalıştığı Üniversite’den yapılan alttaki açıklamaüzüntümüzü ikiye katladı. 

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Dr. ÖğrÜyesi Aylin Sözer’i, 29 Aralık 2020 Salı günü (Bugünöğle saatlerindemaalesef bir kadın cinayetine kurban vermiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.’ 

İDAM’A DÖNÜŞ İSTEĞİ 

İştebu kahredici konuları görüşürkengöz yaşlarına hakim olamayan eşimBu katillere bir de ömür boyu yemek verilecek ve hapisanelerde barındırılacakDüşün bir kere, Allah korusunaynı durum kızımızın başına gelse ne yapardık deyince, ezelden beri karşı olduğum idam cezası aklıma geldi. 

Önceidam cezasına neden karşı olduğumu izah edeyim.
Kanun yapıcıların da düşündüğü gibisuçsuz olabilecek insanların boş yere öldürülmemesi fikrine katılıyordumAma son yaşanan cinayetler beni o kadar etkiledi ki, eşimeAmaaanbugüne kadar kaç kişi haksız yere müebbet hapis yedi ki? 
Bu acımasız katillere ömür boyu bakıp  para harcayacağımıza, varsın idam edilsinlerBu ara suçsuz olan biri debinde bir kurban edilmiş olsun.’ deyiverdim. 

Yani ben, hiç de iyi beklentilerimin olmadığı 2021 yılından itibaren idam taraftarı bir kişi olacağım. Belki siz de biraz kafa yorarsanız aynı fikre göz yumabileceksiz.
Hoş, ne olacak yaniidam cezası bu gözü dönmüş katil bozuntularını korkutacak mı?
Ama olsungünahsız insanları hunharca katleden bu canilere insan gözüyle değil
ceberût gözüyle bakmak lâzım.
Güçlü olan acılı aileler, zaten bu canileri hapisanelerde cezalandırıyorlar.
Hapisanelerdeki yiğit delikanlılar da bu adilere bir incelik (!) yapıyorlar.
Şimdiki tek tesellimiz de bunlar oluyor.

İdam’ımedeni dünyanın lideri olarak bilinen ABD’nin pek çok eyaleti uyguluyorsavarsın Türkiye de uygulasın bu acımasız cezayı.

2021 için beklentilerimi yazmayacağımZira görünüre görebu yıl da, tıpkı 2020 gibi umutsuz bir yıl olacağa benziyor. 

Ben yine de hepinize mutlusağlıklı ve uzun yıllar diliyorum. 

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.