enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”
00:07 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe geldi…
00:07 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:06 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:05 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:03 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:03 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
00:01 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:00 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
07:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:59 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:52 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:48 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:43 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:35 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:11 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2021 Dünya’nın en güçlü pasaportları sıralaması açıklandı, zirvede Japonya var

2021 Dünya’nın en güçlü pasaportları sıralaması açıklandı, zirvede Japonya var
09.10.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Dünyanın en güçlü pasaportları sıralamasında Asya ülkelerinden Japonya ve Singapur ilk basamakta yer buldu. İkinci sırayı Almanya ve Güney Kore paylaşırken, üçüncü basamakta İtalya, İspanya, Finandiya ve Lüksemburg yer buldu.

Mustafa Kemal AtatürkUluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) verilerine göre düzenlenen 116 ülkelik listede Türkiye 2020’ye göre iki basamak gerileyerek 57. sırada yer aldı.

2021’de dünyanın en güçlü pasaportları listesini güncelleyen The Henley Passport Index’e göre geçen yıl olduğu gibi dünyanın en güçlü pasaportu Japonya oldu.

Japon pasaportuna sahip olanlar geçen yıl 191 ülkeye vizesiz seyahat edebilirken bu rakam 2020’de 192’ye yükseldi.

2020’de 190 ülkeye vizesiz seyahat edilen Singapur pasaportu 2 ülkeden daha kabul görerek Japonya ile aynı sıralamaya yükseldi.

Güney Kore ve Almanya ikinci (190), İtalya, Finlandiya, İspanya ve Lüksemburg (189) ise üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye ise 110 ülkenin vizesiz kabul ettiği pasaportu ile sıralamada 57. basamakta yer buldu. 2020’de 55 sırada bulunan Türkiye pasaportu ile 111 ülkeye seyahat serbestliği tanınıyordu.

Sıralamanın en son sırasını ise 116. basamaktaki Afganistan aldı. 2010’dan beri son sırada bulunan ülke vatandaşları sadece 10 ülkeye vizesiz kabul ediliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 09 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.