enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:43 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:21 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
00:21 Kocaeli Büyükşehir, Üsküdar Vapuru faciasını unutmadı; 392 can, 1 Mart’ın yıl dönümünde dualarla anıldı
00:20 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:14 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:13 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

2020 Nobel Barış Ödülü Dünya Gıda Programı’na verildi

2020 Nobel Barış Ödülü Dünya Gıda Programı’na verildi
10.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / 2020 Nobel Barış Ödülü sahibini buldu. Ödüle bu yıl BM Dünya Gıda Programı layık görüldü.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,dpa)’ya dayandırdığı haberine göre,Nobel Komitesi 2020 Nobel Barış Ödülü’ne BM Dünya Gıda Programı’nın (WFP) değer görüldüğünü açıkladı.

Yapılan açıklamada, 2020 Barış Ödülü’nün özellikle açlıkla mücadele çabalarından dolayı WFP’ye verildiğine işaret edildi.

İtalya’nın başkenti Roma merkezli kuruluşun çatışmadan etkilenen bölgelerde barış koşullarının iyileştirilmesine yönelik katkılar sağladığı da vurgulandı.

Nobel Ödülleri’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Açlığın bir savaş ve çatışma silahı olarak kullanılmasını önleme çabalarında itici güç olarak hareket ettiğinden dolayı” bu yılki Barış Ödülü’nün WFP’ye verildiği belirtildi.

BM bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Gıda Programı, yardıma muhtaç ülkelerde ekonomik ve sosyal kalkınmanın desteklenmesi için gıda yardımı sağlanmasını temin ediyor. Ayrıca acil durum ve kriz anlarında ortaya çıkan gıda ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da faaliyet yürütüyor. Program, BM kuruluşları ve FAO’nun tavsiyeleri uyarınca dünya gıda güvenliğinin desteklenmesi konularında, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.