enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
06:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
18:40 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
18:00 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
10:57 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
10:03 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
09:32 Türkiye’nin önde gelen tarım makinesi üreticilerinden Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş, üretimi durduruyor
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:57 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
07:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
07:29 Zafer Partili Aslan’dan Meclis’e çağrı: ‘Yangınsız Türkiye Komisyonu kurulmalı’
07:15 MHP Genel Başkanı Bahçeli, NeXT Sosyal’e katıldı
07:12 İşNet’e Üç Yıl Üst Üste En Mutlu İşyeri Ödülü
07:11 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
07:02 Anadolubank Özel Bankacılık Hizmet Ağını Genişletiyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

20 ve 25 milimetre toplar yerli ve milli imkanlarla üretilecek

20 ve 25 milimetre toplar yerli ve milli imkanlarla üretilecek
14.10.2022
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

SSB tarafından başlatılan 20 milimetre top ve 25 milimetre kara topu geliştirilmesi projeleriyle, yurt dışından ihracat lisansına tabi tedarik edilen silah sistemleri yerli ve milli imkanlarla üretilecek.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ ve Sarsılmaz ortaklığında kurulan ve faaliyetlerini sürdüren TR Mekatronik’in Düzce tesislerini ziyaret etti.

Faaliyetleri yerinde inceleyen Demir’e, projelerde gelinen son durum ile sistemlerin özellikleri ve kabiliyetleri hakkında bilgi verildi. Başkan Demir’in ziyareti sırasında deneme atışı da gerçekleştirildi.

Operasyonel etkinliğin artırılmasına yönelik SSB tarafından başlatılan ve TR Mekatronik ana yükleniciliğinde geliştirilen 20 milimetre Top Geliştirilmesi ve 25 milimetre Kara Topu projeleriyle, yurt dışından ihracat lisansına tabi tedarik edilen sistemlerin yerli imkanlarla tasarımı, kalifikasyonu, geliştirmesi ve üretimi amaçlanıyor.

2022 sonunda başlanacak testler 2 ay sürecek

20 milimetre Top Geliştirilmesi Projesi kapsamında 2 adet prototip sistem kalifikasyona tabi tutulacak ve kalifiye edilecek sistemler üretilip, teslim edilecek. 2022 sonunda başlanacak ve 2 ay sürecek testler kapsamında fiziksel ve işlevsel kontrol, yüksek basınç, yüksek ve düşük sıcaklık, fonksiyonel atış, şok, titreşim gibi farklı başlıklarda birçok testin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Projede, 20 milimetre döner namlulu taretli silah sistemi milli ve yerli imkanlarla tasarlanarak geliştiriliyor. Dakikada yaklaşık 750 atım hızına sahip ihtiyaca göre eğitim, yüksek infilaklı yangın ve zırh delici mühimmat kullanılabilen 20 milimetre top sistemi, Atak helikopterinin yanı sıra çeşitli kara, deniz ve hava platformlarında kullanılabiliyor.

Temmuz 2023’te teslim edilecek

25 mm Kara Topu Geliştirilmesi Projesi kapsamında da 4 adet prototip sistem Ocak 2023’te başlanacak kalifikasyon testlerine tabi tutulacak. İlk muayene, lojistik desteklenebilirlik, meyilli atış, kimyasal etkileşim, yağsız işlem gibi farklı içeriklerde birçok testten geçecek 2 adet top, Temmuz 2023’te teslim edilecek.

Sistem, zırhlı muharebe araçlarına, özel maksatlı taktik tekerlekli zırhlı araçlara ve uzaktan komutalı silah sistemlerine entegre edilebilecek.

Zırhlı muharebe araçlarında ana silah olarak kullanılan zincir mekanizmalı sistem, kullanılan mühimmat tipine bağlı olarak 1500-2500 metre etkili menzile sahip olup ihtiyaca göre eğitim, sabotlu zırh delici, yarı zırh delici ve yüksek infilaklı yangın mühimmatları kullanabiliyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.