enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
00:02 Yunanistan’ı kuranlar, onu kendi çıkarları için kullanmak isteyen İngilizler ve Fransızlardı…
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi güçlü bir şekilde ilerliyor

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi güçlü bir şekilde ilerliyor
16.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Dr. Muharrem Kasapoğlu, yüzme bilmeyen kalmasın projesinin güçlü bir şekilde ilerlediğini belirterek, “2020 yılı için 1 milyon kişiye yüzme öğretme hedefi koymuştuk. Pandemiye rağmen bu hedefi aşacağız. Amacımız yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzme öğretmek.” diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, Ankara’da portatif yüzme havuzunda çocuklarla bir araya geldi.

Yenimahalle’deki Hasan Doğan Stadı’nda yer alan portatif havuzda incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, çocuklarla yakından ilgilendi. Çocukların aldığı yüzme eğitimini de izleyen Bakan Kasapoğlu, ailelerle de sohbet etti.

Bakan Kasapoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gördüğü manzara karşısındaki mutluluğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Burayı görünce mutlu olmamak mümkün değil. Bu güzelliklere şahit olmak hakikaten bize güç veriyor. Ankara’da 9 portatif havuz kurduk. Bunun yanında tabi diğer havuzlarımız da var. Pandemi koşullarında bu havuzlarımızda da çalışmalar devam ediyor. Yenimahalle’deki gençlerimizin sevinçlerine ortak olduk. Ailelerimizle de görüştük, onlar da çok mutlu. Biz biliyorsunuz 2020 yılı için 1 milyon kişiye yüzme öğretme hedefi koymuştuk. Pandemiye rağmen bu hedefi aşacağız. Amacımız yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzme öğretmek. Yüzme bilmeyen kalmasın. Bu projemiz güçlü bir şekilde ilerliyor”

Türkiye’nin sporda iddiasını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde Türkiye her alanda zirveye oynuyor. Zirveye oynadığımız, çok iddialı olduğumuz alanlardan birisi de spor. Sporun da sadece birkaç branşı değil bütün branşlarda yeteneğimiz ve potansiyelimiz var. Türkiye’nin her yerinde binlerce tesisimizde güzel tablolarımız var.” diye konuştu.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde havuzlar açıldığını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Kadınlarımız, gençlerimiz bizim öncelikli kitlelerimiz. Toplumumuzu spora yönlendirme konusunda kadınlarımızın misyonu çok önemli. ‘Sporun öncüsü kadınlar’ projemiz de güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Gençler, çocuklar neredeyse, biz oradayız. Bu proje bu ifadenin aksiyon almış şekli. Performansıyla hakikaten dünyanın dört bir yanında şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcularımızın sayısını artırmak temel hedefimiz. Bu hedefle güçlü bir şekilde yürüyoruz. Pandemi koşullarında da tedbirleri azami şekilde uyguluyoruz. Bu süreci de atlatınca sporu kitlelerle buluşturma noktasında çıtayı yükseğe taşıyacağız. Spor demek, sağlık demek. İnanıyoruz ki sporuyla, bilimiyle, kültürüyle, sanatıyla donanmış gençler ülkemizin çıtasını da çok daha yukarılara taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

[TÜHA Haber Ajansı, 16 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.