enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
00:17 Türkiye ve Umman arasında 17 alanda iş birliği protokolü imzalandı
00:14 Bakan Güler: Rusya-Ukrayna arasında İHA ve İDA’lar karşılıklı olarak yoğun şekilde kullanılıyor…
00:13 Köpekler felaketleri önceden hissediyor mu?
00:06 “Üç Jokerli Konken” Almanya’da beğeni topladı…
00:03 Prof. Dr. Mühip Kanko, “İHA ihlalleri, güvenliğimiz açısından alarm verici”
00:01 Türkiye, ABD, Katar ve Mısır arasında Gazze toplantısı
00:01 Bakan Tunç: Sanal Bahis aile bütünlüğünü tehdit ediyor
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Covid-19: Turizm seyahat kısıtlamalarını azaltıldı

Covid-19: Turizm seyahat kısıtlamalarını azaltıldı
11.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü (DTÖ), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı dünyadaki turizm destinasyonlarının yarısının, getirilen seyahat kısıtlamalarını azalttığını duyurdu.

Merkezi Madrid’de olan DTÖ, Covid-19’dan en fazla etkilenen sektörlerden biri olan turizmin kademeli olarak yeniden başlatılmasına yönelik eğilimin artış yönünde seyrinin devam ettiğini bildirdi.

Sektörde 1 Eylül’e kadar olan kısıtlamaları analiz eden DTÖ’den yapılan açıklamada, 19 Temmuz’a nazaran 28 artışla toplam 115 destinasyonun (tüm destinasyonların yüzde 53’üne denk geliyor) şu anda kısıtlamaları azalttığı, hatta ikisinde tüm kısıtlamaların kaldırıldığı kaydedildi. Öte yandan dünyadaki tüm destinasyonların yüzde 43’üne denk gelen 93 destinasyonda ise sınırlar turizme tamamıyla kapalı durumda bulunuyor.

DTÖ Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, analize ilişkin yaptığı değerlendirmede de bu destinasyonlar hakkında endişeli olduğunu belirtti. Polokaşvili, “Koordineli liderlik ve hükümetler arasında artan iş birliği, turizmin dünyanın birçok yerinde yavaş ama istikrarlı bir şekilde toparlanmasını mümkün kılmıştır. Seyahat kısıtlamalarındaki esneklik aynı zamanda turizmin sosyal ve ekonomik faydalarını geri kazanmanın kapısını açmak anlamına da gelir. Tedbirli ve temkinli kalmamız gerekse de özellikle turizmin hayati önem taşıdığı ve ekonomik ve sosyal kalkınmanın tehdit altında olduğu yerlerde, seyahati tamamen kısıtlayan destinasyonlar konusunda endişeliyiz” dedi.

Gelişmekte olan ülkelerin yüzde 47’si seyahat kısıtlamalarını azalttı

Verilen bilgilerde, seyahat kısıtlamalarının azaldığı destinasyonların genellikle yüksek standartlarda sağlık ve hijyen altyapılarına sahip olduğu ve bu ülkelerde Covid-19 verilerinin nispeten düşük olduğu ifade edildi.

Gelişmiş ekonomilerde, turistik destinasyonların yüzde 79’unun seyahat kısıtlamalarını azalttığı, gelişmekte olan ekonomilerde ise bu oranın yüzde 47 olduğu belirtilerek, azaltılmış kısıtlamalara sahip destinasyonların yüzde 64’ünün, uluslararası turist gelişleri için bir ulaşım aracı olarak havacılığa yüksek veya orta düzeyde bağımlı olduğu bilgisi paylaşıldı.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.