enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:05 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:58 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:57 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
00:35 Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi işbirliği
22:58 Türk Dünyası STK’ları Arasında Entegrasyon Derinleşiyor
11:12 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:33 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
00:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:48 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:43 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:25 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
00:01 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
21:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
00:35 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:31 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:25 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:14 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:01 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’nin Birmingham kentinde biriken çöpler, halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor

İngiltere’nin Birmingham kentinde biriken çöpler, halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor
16.03.2025
A+
A-

* İngiltere’nin Birmingham kentinde çöp toplama işçilerinin süresiz grevi sürerken, biriken çöpler halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturuyor. Haşere kontrol uzmanları, şehirde fare ve kemirgen popülasyonunun hızla arttığını ve çöplerin onlar için adeta bir “ziyafet” haline geldiğini belirtiyor.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Independent kaynaklı habere göre, Salı günü başlayan greve yaklaşık 400 belediye temizlik işçisi katılıyor. İşçilerin bağlı olduğu Unite Sendikası, belediyenin adil bir ücret artışı sunarak sorunu çözebileceğini savunuyor.

Ancak Birmingham Şehir Konseyi, Unite üyelerine adil ve makul bir teklif sunduklarını, ancak grevin devam etmesinin kent sakinleri için büyük bir aksaklığa yol açacağını ifade ediyor.

Sendika, belediyenin 150 işçinin yıllık maaşını 8 bin sterlin azaltacağını öne sürerken, belediye yetkilileri bu iddiayı reddediyor ve hizmetlerin yeniden yapılandırılmasının mali istikrar açısından zorunlu olduğunu vurguluyor.

“Çöpler haşereleri şehre çekiyor”

Ulusal Haşere Teknisyenleri Derneği (NPTA) teknik yöneticisi Grahame Turner, Birmingham’daki durumun giderek tehlikeli bir hale geldiğini belirterek, “Bu ciddi bir halk sağlığı riski. Çürüyen gıdalar fareler, sıçanlar ve hatta sincaplar için açık bir davet” dedi.

Turner, grev nedeniyle biriken çöplerin haşereleri kente çektiğini belirterek, “Bir kez geldiklerinde, sıcak bir barınak ve daha fazla yiyecek bulmak için çevreyi keşfetmeye başlarlar” uyarısında bulundu.

“Sadece rahatsız edici değiller, aynı zamanda ölümcül hastalıklar taşıyorlar. Sıçanlar ve fareler leptospiroz, hantavirüs ve salmonella gibi hastalıkları bulaştırabilir. Elektrik kablolarını kemirerek yangın riski oluşturabilir ve ciddi maddi hasarlara yol açabilirler” ifadelerini kullandı.

Turner, vatandaşlara çöp poşetlerini açıkta bırakmamaları konusunda uyarıda bulunarak, “Atıkları mümkünse kapalı kutulara veya konteynerlere koyun ve eğer imkanınız varsa yerel bir çöp toplama merkezine götürün” dedi.

Grev yaz aylarına kadar sürebilir

Unite Sendikası, belediyenin grevi kırmak amacıyla geçici işçi çalıştırdığını iddia ederek, grevin yaz aylarına kadar sürebileceğini belirtti.

Şehir konseyi ise halen 200 çöp toplama ekibinden 90’ının görevine devam ettiğini, bu nedenle halkın çöp kutularını belirlenen günlerde dışarı koymaya devam etmesi gerektiğini açıkladı. Yetkililer, görüşmelere açık olduklarını ve Unite’ı müzakerelere dönmeye davet ettiklerini ifade etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.