enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:38 Erdoğan: 350 bininci yuvamızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz
00:48 Kitap: 1944 Ahıska Sürgünü: Son Tanıklar
00:11 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
00:01 Zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı…
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
07:50 İklim krizi, mevcut eşitsizlikleri, adaletsizlikleri açığa çıkaran ve derinleştiren bir “risk çarpanı”…
07:46 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
07:30 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
07:16 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
07:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
07:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
02:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:23 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:48 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
09:38 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:34 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
00:12 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
17:28 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
07:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
07:57 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova Cumhuriyeti’nden haberler…

Kosova Cumhuriyeti’nden haberler…
26.10.2024
A+
A-

Kosova Cumhuriyeti’nden Gazeteci Ela KASAP, KosovaPort’ta haber portalında yer alan gündemin öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

İşte Gazeteci Ela KASAP’ın KosovaPort haber portalından derlediği haberler:

*** Bakan Ejup Maqedonci: Kosova’nın silah alımlarında Türk üreticiler öncelikli adrestir.

BAKAN MAQEDONCİ: KOSOVA’NIN SİLAH ALIMLARINDA TÜRK ÜRETİCİLER ÖNCELİKLİ ADRESTİR

Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci, Türkiye’ye resmi bir ziyareti çerçevesinde bir dizi temalarda bulundu.

Kosova Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Ejup Maqedonci’nin resmi ziyaret sırasında Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Kurumu yöneticilerinin yanı sıra, silah sistemleri ve çeşitli askeri teçhizat tedariki sağlayan askeri sistem üreticileriyle de çeşitli görüşmelerde bulunduğunu ve savunma sanayii ve hava sahası savunması alanındaki son yenilikler konusunda bilgi aldığını belirtti.

Açıklamada, Bakan Maqedonci’nin, savunma ve güvenlik, istikrar ve barış adına, Türkiye’deki silah sistemleri üreticilerinin, Kosova ve Türkiye’nin müttefik ve stratejik ortak olması nedeniyle Kosova’nın silah alımında en sık başvurulan öncelikli adresleri arasında yer aldığını ve gelecekte de yer alacağını  vurgulandı.

Kosova Savunma Bakanlığı  ayrıca, Kosova Ordusunu güçlendirme çabaları çerçevesinde hükümetin, en modern silah sistemlerinin satın alınmasına 260 milyon Euro  üzerinde yatırım yaptıklarını açıkladı.

*** Nato’dan Kosova’ya üyelik hatırlatması.

NATO’DAN KOSOVA’YA ÜYELİK HATIRLATMASI

NATO, Kosova’da gerginliklerin devam ettiğini ve güvenlik durumunu istikrarsız olarak nitelendirdi.

Bu arada Kosova’nın NATO’ya veya NATO’nun Barış için Ortaklık Programı’na üye olabilmesi için 32 müttefikin tamamından görüş birliğine varılması gerektiği hatırlatıldı.

NATO ayrıca, Kosova halkının NATO’ya yönelik olumlu izlenimini takdir ettiğini belirtti.

Kosova’nın üyeliği konusunda üyeler arasında uzlaşma sağlanması yönünde  bir gelişme yaşanmadığına dikkat çeken NATO, açık kapı politikasının mevcut olduğunu açıkladı.

Ancak NATO’ya veya NATO Barış için Ortaklık Programına üyelik 32 müttefikin tamamının fikir birliğinin gerektiği ve  bu yönde bir gelişme yaşanmadığı kaydedildi.

*** Büyükelçi Angılı, KFOR Komutan Yardımcısı Tuğgeneral İrican ile biraraya geldi.

BÜYÜKELÇİ ANGILI, KFOR KOMUTAN YARDIMCISI TUĞGENERAL İRİCAN İLE BİRARAYA GELDİ

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi  Tunç Angılı, NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü KFOR Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cahit İrican ile bir görüşme gerçekleştirdi.

*** (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Prizren’de Türkçe Eğitim yapılan okulları ziyaret etti.

ÇEVİK, PRİZREN’DE TÜRKÇE EĞİTİM YAPILAN OKULLARI ZİYARET ETTİ

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik ile  Kosova ziyareti kapsamında TİKA tarafından gerçekleştirilen “Prizren Belediyesi Okullarının Dijital Altyapısının Desteklenmesi” kapsamında , Prizren Emin Duraku İlköğretim Okulu ile Abdül Frasheri İlköğretim Okulunu ziyaret ederek  sağlanan “Akıllı Tahta Dağıtımı” projesini yerinde inceledi.

Çevik’in okul ziyaretlerinde, KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan  ve Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Celal Doğan hazır bulundu.

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik’e, eğitime verdikleri destek dolayı, Emin Duraku İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Akif Gaş tarafından plaket takdim edildi.

Öte yandan Çevik, “Doğru Yol” TKSD ve Kosova Türk Yazarlar Derneği’ni de ziyaret etti.

ÇEVİK, “DOĞRU YOL” TKSD VE KOSOVA TÜRK YAZARLAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Prizren’de Kosova Türk Yazarlar Derneği ve Doğru Yol TKSD yöneticileriyle bir araya geldi.

Samimi bir hava içerisinde geçen buluşmada her iki derneğin faaliyetleri üzerine duruldu.

Çevik, “kültür,sanat, dil konusunda TİKA’nın destekleri devam edecektir”dedi.

***

ELA KASAP (arşiv) | KOSOVAPORT - Kosovanın Haber Portalı

Gazeteci* Ela KASAP, KosovaPort

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.