enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Sadettin Saran hakkında adli kontrol kararı
00:52 AJet Yönetim Kurulu Başkanı Bolat: “THY ile daha fazla iş birliği için çalışma yapıyoruz”
00:44 KODA, bir yıl boyunca sahada üretti, denedi, paylaştı…
00:38 Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD) yeni hizmet binası hizmete girdi…
00:36 Kıbrıs’ta Rum barbarlığı: Kanlı Noel
00:35 İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
00:29 Pakistan: İmran Han ve eşine 17’şer yıl hapis cezası
00:18 Bakan Güler: “SDG’nin ferdi entegrasyonu şart. Kimseden icazet almayız”
11:16 İslam aleminin üç ayları Pazar günü başlıyor…
10:52 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
08:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
00:47 Mehmet Akif Ersoy soruşturmasındaki soru işaretleri
00:35 Şirketlerden N’Aber!
00:28 Fikret Yüksel Foundation ile Başlayan 27 Yıllık Yolculuk, Fikret Yüksel Eğitim Vakfı ile Türkiye’de Kök Salıyor
00:25 Bakan Tunç: ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ülkemiz için, milletimizin geleceği için çok önemli bir süreç…
00:24 AK Parti’nin 60 sayfa ve 15 başlıktan oluşan raporu TBMM Başkanlığı’na teslim edildi…
00:19 Donald Trump 900 milyar dolarlık savunma bütçesini imzaladı
00:17 Almanya’da tüketici güveni sarsıldı
00:13 ASELSAN’dan NATO üyesi ülkeye 410 milyon dolarlık ihracat
00:08 Süre yıl sonu doluyor: Suriye’de Kürtlerle anlaşma olur mu?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor

Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
18.10.2024
A+
A-

* Ankara’da sanat dünyasına yeni bir soluk kazandırmak amacıyla, ARTNOVA Sanat Fuarı’nı 16-20 Ekim 2024 tarihleri arasında ATO Congresium’da düzenlenen bu fuarı oluştururken “Yeni Sanat Akımı”ndan ilham aldı ve mimarinin ağırlıklı olduğu dekoratif sanat eserlerine özel bir yer vererek, sanat ile mimariyi bir araya getirmeyi hedeflendi.

* ARTNOVA, sanat galerileri, sanat projeleri ve üniversitelerin yanı sıra mimari projeleri de içeren, böylece sanatseverlere zengin ve çeşitli bir deneyim sunuyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan Gazeteci* Veysel KAVRAYAN, ATİS Fuarcılık, TMMOB Mimarlar Odası ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği destekleriyle ATO Congresium’da açılan fuarda, 100 galerinin çatısı altında yaklaşık 900 sanatçının eserleri sergilendiğini yazıyor.

Mimarlık, iç mimari, grafik tasarım, resim, heykel ve dekoratif sanatları da buluşturan ATİS Fuarcılık, Fuarda kent, mekan, sanat, koleksiyonerlik ve sanatın güncel başlıklarını içeren 22 söyleşi, atölye çalışmaları ve müzik dinletileri yapılıyor.

Ankara Haberleri - Dünyanın sanatı ARTNOUVA'da - Yerel Haberler

Emel Genç, Çiğdem Saç Kavrayan, İranlı ünlü Ressam Mehrnoosh Goodarzi (Güneş), Devrim Erbil, Ahmet Umur Deniz, Orhan Gürel, Hikmet Çetinkaya başta olmak üzere usta ressamlar ile genç ressamları bir araya getiren ArtNova Sanat Fuarı, 20 Ekim saat 20.00’a kadar ziyaretçilere açık.

Fuarda kent, mekan, sanat, koleksiyonerlik ve sanatın güncel başlıklarını içeren 22 söyleşi, atölye çalışmaları ve müzik dinletileri yapılıyor.

Genç sanatçılardan Çiğdem Saç Kavrayan’ın birbirinden değerli resimleri ArtNova Sanat Fuarı’ndaki ‘Galeri Abay‘da yer alıyor. Büyük ilgi gören sanatçının galerideki eserleri,  fuarı ziyaret eden sanatseverlerin olduğu gibi koleksiyonerlerin de ilgisini çekiyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat saat 4.17’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki, birçok ilde yıkıma ve can kaybına sebep olan, depremde etkilenen depremzede genç sanatçı Emel Genç de ATO Congresium’da açılan ArtNova Sanat Fuarı’nda ‘dağınık vitrin‘ manifestosuyla birbirinden değerli eserlerini Ankaralı sanatsever ve koleksiyonerlere tanıtma imkanı buldu.

Sanatçı Emel Genç’in kaleme aldığı manifestosunda, “Uzun süre yaşayan kadim kentler – şehirler – yerler, başlangıçta ki tasarlanmış olduğu haliyle, şimdiki zaman hali – görünümü arasında kadim gerginlikler taşır…” diyor ve “Bu gerginlikler coğrafi – fiziksel, ruhsal ve kültürel olabilir… Kent bütün bu gerginlikleri, uzunca bir zaman faaliyet gösteren kadim bir makamın mağaza vitrini gibi…” olduğuna vurgu yapıyor.

Birçok ünlü sanatçının yer aldığı ArtNova Sanat Fuarı’nda İranlı ünlü Ressam Mehrnoosh Goodarzi’n de birbirinden değerli eserleri, fuarı gezen Ankaralı sanatseverlerin büyük ilgisini çekiyor.

Ressam Mehrnoosh Goodarzi, böylesine geniş katılımlı fuarda eserlerime yer verilmesi benim için büyük bir onur olduğunu ve birçok sanatçıyla da tanışma imkanı bulduğunu söyledi.

Gazeteci Veysel KAVRAYAN, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Liderler Zirvesi'ndeki diplomasi trafiğini derledi

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.