enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:50 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:48 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:40 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:39 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:33 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:27 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:20 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:19 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:11 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
00:05 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
00:00 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
11:03 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
10:44 Ticaret Bakanlığı’ndan , gümrük idarelerinde işlem gören teminatlara ilişkin bilgiler ve işlem süreçleri
00:47 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, parlamentoya görüşmeler hakkında bilgi verdi…
00:43 MKE ürünlerine Suudi Arabistan yolu görünüyor
00:41 Ankara Keçiören Belediye Başkanı’ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu
00:31 Türkiye, Mısır, Katar ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, katil İsrail’e sert kınama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘İstanbul Yenileniyor’ Projesiyle Kartal’da Dönüşüm Protokolü İmzalandı

‘İstanbul Yenileniyor’ Projesiyle Kartal’da Dönüşüm Protokolü İmzalandı
28.09.2024
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, ‘İstanbul Yenileniyor’ projesi ile ilçe belediyelerinin de dönüşüm sürecinde aktif rol alması, vatandaşla birebir iletişim kurması ve tüm süreçlerde vatandaş yerine paydaş olmaları adına iş birliği protokollerini imzalanmaya devam ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Kentsel dönüşüm ve güçlendirme projelerinin planlı ve hızlı bir şekilde hayata geçirilmesine yönelik ilçe belediyeleri ile yapılacak olan iş birliği protokollerinden biri de Kartal Belediyesi ile imzalandı. Kartal’ın geleceğini sağlamlaştırmak adına dönüşüm sürecini başlatan protokol imza töreni ‘Dönüşüyoruz, Güçleniyoruz’ lansman toplantısı ile gerçekleştirildi.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol ile de kısa süre önce İBB Meclisi’nden geçen ve dar gelirli aileler ile emekliler için hazırlanan ‘Kentsel Dönüşüm Mali Destek Paketi’nden faydalanmak isteyen Kartallılar için de ortak çalışmalar yürütülecek.

Kartal Belediyesi Makine Hangar Mühendislik ve Bilim Merkezi’nde düzenlenen protokol törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve Kartallı mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Daha Sağlam Bir İstanbul İçin Güçlerimizi Birleştireceğiz

İmza töreni öncesi konuşma yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “Olası bir Marmara Depremi öncesi İstanbul’un daha dayanıklı bir hale gelmesi için önemli bir iş birliğine imza atacağız bugün. Kartal Belediye’mizle geçen dönemden bu yana uyum içerisinde çalışmaktayız. Her kurum kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor, İstanbul’da ki riskli yapı stokunu değerlendirdiğimizde bunların yeterli olmadığını görüyoruz. Kartal Belediye’miz de bu mücadelenin samimi biçimde içinde bizlere destek oluyor. Bugün imzalayacağımız protokol dilerim ki diğer kurumlara ve belediyelere örnek olur.” diye konuştu.

Resim önizlemesi

İstanbul’un Röntgenini Çıkartacağız

Mikrofonu alan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, “İstanbul’un en önemli konusu olan depreme dayanıklı bir İstanbul’u inşa etme sürecinde dayanışmanın son derece önemli olduğunu biliyoruz. Kartal’ın ve 39 ilçemizin en öncelikli konusu kentsel dönüşüm, ancak ülkemizin ekonomik olarak zor şartlar yaşadığı bu zor günlerde kentsel dönüşümü gerçekleştirmek gerçekten çok zorlaşmış durumda. Bizler tüm ilçe belediyelerimiz, tüm iştiraklerimiz ve tüm vatandaşlarımızla birlikte bu yola baş koymuş durumdayız. Bugün yaptığımız protokol de bunun en önemli adımı. Bugün yapacağımız protokollerden birisi ‘Hızlı Tarama’ dediğimiz yöntemle aslında İstanbul’un röntgenini çıkarmak adına daha güçlü bir şekilde yol almak istiyoruz. Bu protokolün imzalanması için çabalayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Kartal’ımızın Kronikleşen Sorunlarını Büyük Titizlikle Çözeceğiz

Protokol imza töreni öncesinde konuşan Başkan Gökhan Yüksel, “Ülkemizin birinci gündem maddesi dirençli kentler. Dolayısıyla Kartal’da kentsel dönüşüm sürecini tek elden yürütebilmek için hem büyükşehrimizin, hem KİPTAŞ’ın sürece daha etkin dahil olabilmesinin koşullarını bugün imza altına alacağız. Daha önce KİPTAŞ ile işbirliği halinde iki projemizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bundan sonrası için de hazırlıklarımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Kartal’ımızın özellikle E5 Üstü mahallelerinde kronikleşen 30-40 yıllık sorunların çözümlerini arkadaşlarımız büyük bir titizlikle masaya yatırmış durumda. Bürokrasi sürecini aşıp uygulamaya geçtiğimiz zaman belediye şirketimiz Karyapsan ve Büyükşehir Belediyemizin KİPTAŞ’ı uyum içerisinde Kartal’da dönüşümdeki hızı arttıracaklar. Önümüzdeki günlerde lokal yeni protokollerimiz de olacak. Bir sonra ki imzamız inşallah ETAP1 ETAP2 sorununun çözümü için olacak. Kartal’ımız için güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Bu protokolün Kartal’ımız için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Başkan Gökhan Yüksel, protokole tüm Kartal halkı adına imza attığını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.