enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:12 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:50 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:12 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
21:56 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
21:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
21:40 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
20:48 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

????????ABD Seçim Günlüğü

????????ABD Seçim Günlüğü
28.08.2024
A+
A-

28 Ağustos Çarşamba sabahından günaydın. ????????ABD Seçim Günlüğü…

Herkese merhaba. ABD’de her gün biraz daha kızışan seçim süreci 5 Kasım’da neticelenene kadar Dış Haberler Servisi olarak hazırladığımız Seçim Günlükleri’ni sizlerle paylaşacağız. 10Haber’de çalışmaya başladığımdan beri ilk kez mail bülteni yazıyorum. Darth Vader kadar gerginim, o yüzden beni mazur göreceğinizi düşünüyorum.

Zaten dün çalışma arkadaşım Berrak Güngör de söyledi ama ben bir kez daha hatırlatayım. Bu bülten sadece bir ön gösterim. Detaylar 10Haber’de yayına aldığımız günlüklerin içinde saklı.

Dünkü bülteni okurken çok özendim. Ben de konuya girmeden önce günün anlam ve önemine uygun bir müzik önereyim.

Işın kılıçlarınız elinizdeyse yolculuğumuz başlasın!

Editörler

Beyza TOPÇU, Editör

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency 

Mikrofon savaşında son perde mi?

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Kamala Harris 10 Eylül’de ABC News’de kozlarını paylaşacak ama daha yüz yüze gelemeden bir mikrofon savaşıdır aldı gitti. Demokratlar “Münazara boyunca mikrofonlar hep açık kalsın” diyor, Cumhuriyetçiler de “Olmaz öyle şey!” Trump’a gelecek olursak başta kem küm etti, “Çok da fark etmez” dedi ama son noktayı Truth Social’da koydu: CNN münazarasında hangi kurallar hakimse o kurallar geçerli olacak yine.

Bana soracak olursanız bu mikrofon savaşı, eski ABD Başkanı Barack Obama’nın mikrofonu elinden bıraktığı o ikonik sahneyle bitmeli. Hangi taraf bu hareketi yapar onu bilemiyorum ama.

Sağlıkçı Kennedy’ye kaçımız hazırız?

Dünya bize hiç olmayacak kişilerin hiç olmayacağı makamlara gelebileceğini gösterdi. Birkaç yıl öncesine kadar kim derdi ki Arjantinlilerin bakanlıkları kaldıracağını, Arjantin pesosunu Amerikan dolarına endeksleyeceğini ve Merkez Bankası’nı kapatacağını söyleyen bir siyasetçiyi lider seçeceğini… O yüzden seçimi Trump kazanırsa ABD’nin sağlıkla ilgili düzenleyici kurumlarına atanacak kişilerin kimler olacağına karar verenler arasında eski Demokrat Robert F. Kennedy’nin de olacağını görürseniz çok şaşırmayın. Hani şu aşıların otizme neden olduğuna inanan Kennedy… ????

????Bu arada Trump ABD’li milyarder Elon Musk ile barıştığından beri X’i yeniden blog gibi kullanmaya başladı. Bir günde o kadar çok şey paylaşıyor ki takip etmek kolay olmuyor. Ama propaganda videolarının teknik olarak başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bilgi açısındansa biraz sınıfta kalıyor. Çok fazla spoiler vermeyeyim ama zamanında askerlere “ezik” diyen Trump şimdilerde askerlere şefkatle baktığı fotoğraflarını propaganda videolarında kullanıyor.

Yıldız Savaşları’nı ciddiye almayı unutmayın

Trump’ın bizlerle paylaşacağı yeni bir vaadi var ve bu kez yerdeki sorunları bir kenara bırakarak göklere çevirdi yüzünü. Uzay Kuvvetleri’ni kuran Trump’ın yeni hedefi Ulusal Uzay Muhafızları birimini oluşturmak. Eh, ne zaman yeni bir uzay savaşının patlayacağını bilemezsiniz. Her duruma karşı hazırlıklı olmak lazım.

Tüm bu başlıkları satır aralarıyla birlikte okumanız için sizi bugünkü günlüğümüze davet ediyorum. Yarın sabah sizi yeniden Berrak Güngör karşılayacak. Oranlar hâlâ değişmedi ama bizim anket görselimiz değişti. O yüzden yeni anket görselimizi de aşağıya bırakıyorum.

Öyleyse bir daha görüşünceye kadar güç sizinle olsun!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.