enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu: Fuat Niyazi’nin başında dua edeceğimiz bir kabri var

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu: Fuat Niyazi’nin başında dua edeceğimiz bir kabri var
13.05.2024
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, kimlik tespiti tamamlanan 1963 kayıplarından şehit Fuat Niyazi’nin artık başında dua edilecek bir kabri olduğunu belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Feyzioğlu'ndan 21 Aralık mesajı – BRTK

[Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu]

KKTC’den TÜHA Haber’in haberine göre, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Larnaka’ya bağlı Truilli köyündeki kazısında bulunan ve kimlik tespiti tamamlanan 1963 kayıplarından şehit Fuat Niyazi’nin askeri defin törenine katıldı.

Feyzioğlu, Fuat Niyazi’nin kaçırılıp şehit edilmesi olayına değinerek, “İşte Kıbrıs’ın gerçeği” dedi ve en azından artık şehidin kabri başında dua edilebileceğini belirtti.

Feyzioğlu, yaptığı açıklamada Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığını vurgulayarak, “Artık Kıbrıs Türklerinin bağımsız bir devleti var. Anavatan Türkiye güçlü, KKTC ile daima omuz omuza” ifadelerini kullandı.

Rum yönetiminin zihniyetinin değişmediğine dikkat çeken Feyzioğlu, Kıbrıs Türklerinin güvende olduğunu belirtti ve adada 50 yıldır barışın hakim olduğunu vurguladı.

Açıklamasında Gazze’deki soykırımı da ele alan Feyzioğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldırmadığı, önlemediği soykırımın devam ettiğini belirterek, tarihi bilmek ve yaşananları unutmamak gerektiğini vurguladı.

Türkiye ve KKTC’nin sonsuza dek birlikte var olacağını ifade eden Feyzioğlu, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Feyzioğlu’nun tam açıklaması şöyle:

“60 yıl önce Larnaka’daki ailesini görmek için yola çıkmıştı Fuat Niyazi.

Rum yönetiminin desteğiyle Kıbrıs Türklerine karşı soykırıma kalkışmış alçaklar tarafından kaçırıldı.

Kısa bir süre önce Truilli köyündeki eski bir maden ocağında bulundu naaşı. Kimlik tespiti yapıldı. Bugün askeri törenle şehitliğe defnettik. Şehit edildiğinde 20 yaşında aslan gibi delikanlıydı. Artık başında dua edeceğimiz bir kabri var.

İşte Kıbrıs’ın gerçeği.
Artık Kıbrıs Türklerinin bağımsız bir devleti var. Anavatan Türkiye güçlü, KKTC ile daima omuz omuza. Rum yönetiminin zihniyeti hiç değişmemiş olsa da Kıbrıs Türkleri güvende. Adada 50 yıldır barış hakim.

Az ötede Gazze’de ise dünyanın gözü önünde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldırmadığı, önlemediği soykırım tüm acımasızlığıyla devam ediyor.

Tarihi bilmek, güvenli bir gelecek inşa etmek için zorunlu. Yaşananları unutmak gelecekten vazgeçmek olur. Türkiye ve KKTC sonsuza dek birlikte var olacaktır.

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.