enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:41 İletişim Başkanı Duran, Suriye’deki terör saldırısını kınadı
06:34 TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne Diyanet’ten “Caiz” Fetvası: Vatandaşın Şüphesi Giderildi!
05:50 MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ile düzenlediği ortak operasyonda DEAŞ’lı teröristi Malatya’da yakaladı.
04:32 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
03:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, Avrupalı Türkleri hedef almaktan utanmıyor”
03:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
02:19 Hakeme Şiddet Skandalı, Yönetim ve Eğitimdeki Çürümüşlüğün Aynası…
02:02 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
01:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:34 MİT’ten siber casusluk operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı
10:40 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:56 TÜBİSAD, Türkiye’nin Dijitalleşme Karnesini Açıkladı
00:47 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:22 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:03 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kosova Mamuşa’da Dil Kursları Projesi hayata geçirildi

Kosova Mamuşa’da Dil Kursları Projesi hayata geçirildi
10.02.2024
A+
A-

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı (KTTHB) tarafından yapımı tamamlanan Mamuşa Atatürk Lisesinde  Arnavutça ve İngilizce olmak üzere dil kursu  projesinin açılışı yapıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in KosovaPort Haber Portalı’na dayandırdığı haberine göre, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı (KTTHB) tarafından yapımı tamamlanan Mamuşa Atatürk Lisesinde  Arnavutça ve İngilizce olmak üzere dil kursu  projesinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR)  Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş, KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı, milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, KTTH Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, Türkiye’nin Prizen Başkonsolosu Celal Doğan, Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri VeyseL Erdel, Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz ve diğer davetliler ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Konukları selamlayan Mamuşa Atatürk Lisesi Müdürü Rifat Krasniç, hayata geçirilen dil kursu projesinin, öğrencilerin kariyerleri ve gelecekleri bakımından büyük önem arz ettiğini belirterek, desteklerinden dolayı Türkiye ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı’na şükranlarını ifade etti.

Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Türk askerinin tek Türk belediyesi olan Mamuşa’daki Türkçe eğitime verdiği muazzam destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti ve Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı’na teşekkürlerini dile getirerek, devlet kurum ve kuruşularında çalışabilmek  için öğrencilerin Arnavutça ve İngilizce konuşma becerilerini geliştirmekte dil kursu projesinin çok büyük bir katkısı olacağına inandığını söyledi.

Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, “Eğitimle ilgili projeler ne kadar yapsak azdır. Çünkü, burada yaptığımız çalışmalarla eğitim daha yüksek bir seviyeye çıkacaktır. Bu konuda inancımız tamdır. “dedi.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı da, yabancı dil kursunun Mamuşa öğrencilerine yönelik çok önemli bir proje olduğuna vurgu yaparak, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmanın, Arnavutça ve İngilizcenin çok iyi derecede öğrenilmesinden geçtiğini belirtti.

Mamuşa’nın Kosova’ya yük olan değil yük alan çok önemli bir belediye olduğunu, tarımsal alanda Kosova’nın ihracatına önemli katkıda bulunduğunu kaydeden Büyükelçi Angılı, bu komundaki bir belediyede gençlerin önünü açacak dil kurslarının istihdam konusunda önemli bir katkısı olacağını kaydetti.

KDTP Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, dil kursu projesinin gençlerin daha iyi yetişmelerine katkı sağlayacağına işaret ederek, son 20 yılda Mamuşa’da son derece önemli projelerin kayata geçirildiğini, projeler kapsamında içme suyu projesinin kısa bir süre için tamamlanacağını, ayrıca gençlerin yaşamına ayrı bir renk katacak olan  kültür merkezinin de  yapımına geçileceğini söyledi. Damka, hem Kosova Cumhuriyeti, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Mamuşa’ya desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kosovaport mikrofonlarına konuşan Sena Mazrek ile Amina Taç, Arnavutça ve İngilizce kurslarında yer alacaklarından dolayı çok mutlu olduklarını, bu dilleri geliştirmenin eğitim becerilerine ayrı bir değer katacağını belirtti.

Mamuşa Atatürk Lisesi’nde Proje kapsamında 10 adet tablet bilgisayar, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet yazıcı, 1 adet televizyon temin edilerek, dershanenin bakımı yapıldı. (KosovaPort)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.